Acțiune de simulare a unei urgențe medicale, în cadrul pavilionului A de la Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia

0
585
În data de 15 septembrie 2022, a avut loc o acțiune de simulare a unei urgențe medicale în cadrul pavilionului A al Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia.

În laboratorul RMFB, sala de kinetoterapie aflată la parterul clădirii, a fost simulată o urgență de tip stop cardio respirator. Semnalarea urgenței simulate a fost realizată prin telefon, atât asistentul medical cât și medicul având un timp de răspuns sub 30 de secunde. La cazul pus în atenția personalului a fost prezentă o trusă medicală și medicamente (ambele aflate în termen), un defibrilator funcțional și un balon Ruben funcțional.

S-au efectuat următoarele acțiuni: monitorizare funcții vitale, manevre resuscitare, pornire defibrilator. Simularea acțiunii s-a efectuat cu ajutorul unui manechin de antrenament pentru resuscitarea cardio-respiratorie, cu sistem circulator care permite vizualizarea fluxului de sânge de la inimă la creier în timpul resuscitării.
S-a concluzionat că timpul de răspuns a fost unul foarte bun, iar personalul a reacționat prompt și cu profesionalism.

#SanatoriulBalnearMangalia #RecuperareMedicala #SimulareUrgenta #PrimAjutor


Mangalia News, 19.09.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply