Cultura la Liman – 2 Mai, vara lui 2022. Colțișorul de țară în care Cultura a reieșit la Liman. Ani mulți, lungi, risipiți, trecură până ce micul sătuc de lângă mare, cunoscut ca refugiu al artiștilor, să redevină sursă de libertate și creativitate, loc în care artele sunt din nou prețuite [Galerie FOTO de la toate evenimentele verii]

0
1104

farmec.ro
carturesti.ro%20

Cultura la Liman – Ani mulți, lungi, risipiți, trecură până ce micul sătuc de lângă mare, cunoscut ca refugiu al artiștilor, să redevină sursă de libertate și creativitate, loc în care artele sunt din nou prețuite.

2 Mai, vara lui 2022. Colțișorul de țară în care Cultura a reieșit la Liman. În viziunea lui Daniel Gheorghe Georgescu, primar al comunei Limanu și a unui grup de oameni care nu se tem să se ridice la un alt nivel al existenței, cel în care creativitatea și frumosul sunt încurajate și apreciate, a sosit momentul în care prezentul își are originile în trecut.
Mica localitate și-a continuat astfel istoria printr-o serie de evenimente culturale defășurate în lunile iulie și august, în cadrul unui proiect susținut de Primăria Comunei Limanu, Cultura la Liman!

13 iulie – 15 august: Expoziție de tablouri Silvia Radu.
Artista a devenit în ziua vernisajului Cetățean de Onoare și Ambasador al Culturii în 2 Mai.

17- 23 iulie: Festivalul de Film și Teatru „Șerban Ionescu”
Conceput în toamna anului 2018 de actrița Magda Catone, într-o variantă de ediție-pilot In Memoriam Șerban Ionescu, Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu” a revenit în atenția publicului larg în noiembrie 2021 atât cu o nouă identitate vizuală, cât și cu o misiune pe măsură: de a-i susține și aduce împreună pe tinerii artiști din România, oferindu-le o platformă de (re)prezentare a celor mai noi și curajoase creații teatrale și cinematografice, precum și șansa de a se întâlni cu artiști importanți din spațiul cultural autohton. Festivalul a cuprins 4 categorii: teatru, film, expo și concert (Taraf de Caliu, trupa Byron).

29 – 20 iulie: Festival de Blues, Jazz and more
Pe scena din 2 Mai au urcat numele mari ale jazz-ului romanesc: Mike Godoroja & The Blue Spirit, Rareș Totu’s Midnight Sun & Aminda, Roxana Stroe Foxy Lady Band, Balkanamera Jazz Q, Nadia Trohin și Mircea Tiberian Duo, Irina Sârbu Band (Irina Sârbu, Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel), Jazzonette și Vali Răcilă – in memoriam Sorin Rădulescu – Bibi.
6 – 12 august: Târg de Carte, Folk și Poezie
Ne-au făcut cunoscute ultimele cărți publicate: Editurile Nemira, Humanitas, Polirom, Curtea Veche, Trei, Prestige, Corint, All, Philobia, Herald, Rao și Ecoul Transilvan. Radu Crăciunescu, Adrian Beznă, Ștefania Iacob, Vali Petcu și Walter Ghicolescu au susținut recitale de folk. Ștefan Doroftei Doimăreanul, George Călin, Ana Ardeleanu, Dora Alina Romanescu, Adrian Beznă, Sorin Poclitaru ne-au prezentat noile lor cărți.

20 – 27 august: Photo Trends Festival by VSLO – tabără de fotografie, ateliere și expoziții stradale.
Cursuri gratuite de fotografie au fost susținute de Jens Krauer, Vicky Markolefa, Bernard Bertrand, Michail Moscholios, Marian Sterea, Cătălin Săvulescu, Marius Florea.
Le mulțumim tuturor celor au contribuit la organizarea acestui proiect și vouă, celor care ați participat la evenimentele verii 2022 în 2 Mai! Trecem ușor prin calendar și promitem să ne revedem, inspirați, în anul ce vine, căci marea are de-acum un plus de valoare!

Mai jos, o scurtă recapitulare vizuală a tuturor evenimentelor Cultura la Liman – 2022, in ordine cronologică:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 15.09.2022. (culturalaliman).



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply