+40751 084 537 este numărul de telefon la care românii din afara granițelor afectați de suspendarea zborurilor companiei Blue Air pot solicita sprijin autorităților române

0
727

farmec.ro
carturesti.ro%20

 +40751 084 537 este numărul de telefon la care românii din afara granițelor afectați de suspendarea zborurilor companiei Blue Air pot solicita sprijin autorităților române.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat celula de criză la nivelul Guvernului, pentru a urgenta rezolvarea situației cetățenilor români afectați de suspendarea zborurilor companiei Blue Air.

Premierul a dispus ca prioritară să fie aducerea în țară a cetățenilor aflați pe aeroporturi din afara granițelor. Românii își pot anunța prezența și pot solicita sprijin la secțiile consulare de la ambasadele României în străinătate și la numărul de telefon +40751 084 537, activat luni seară.

După centralizarea datelor, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare aducerii în țară a românilor aflați peste graniță.

Având în vedere situația generată de compania Blue Air prin decizia de suspendare a tuturor zborurilor din România, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului dorește să informeze călătorii cu privire la drepturile lor:

– Turiștii care au luat pachete de vacanță de la agențiile de turism sunt rugați să ia legătura cu acestea. În baza OG nr.2/2018 privind pachetele de servicii de călătorie și serviciile de călătorie asociate, precum și pentru modificarea unor acte normative, agenția de turism este responsabilă pentru executarea pachetului și să ofere servicii alternative.

– Călătorii care au achiziționat direct bilete de la Blue Air își pot recupera banii și compensațiile aferente în baza Regulamentului European nr. 261/2004 de stabilire a normelor comune privind compensarea și asistența pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și a anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor. (M.A.T.).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


Mangalia News, 07.09.2022.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply