Emil Ghinea – cursa vieții, după eforturi supraomenești. Un Trofeu Gutâi de poveste! „Am făcut din imposibil posibil“. (FOTO/VIDEO)

0
725

farmec.ro
carturesti.ro%20
  • Rămas fără motor la bolidul Norma M20F, pilotul din Mangalia a pornit într-o aventură contra-cronometru pe traseul Anglia – România, pentru a putea participa la importanta etapă de viteză în coastă din Maramureș.

Pilotul campion din Mangalia Emil Ghinea se menține în cărți pentru titlul de campion absolut în Campionatul Național de Viteză în Coastă, ediția 2022, la capătul unui Trofeu Gutâi cu o poveste aparte.

Aflat la bătaie pentru poziția de lider în clasamentul final general, Emil Ghinea a fost în pericol să nu poată participa la etapa din Maramureș, după ce, înainte cu două săptămâni, rămăsese fără motor la bolidul pe care îl pilotează, Norma M20F. La cursa de la Straja, motorul s-a spart. Pentru a rezolva problema și a face rost de un nou motor, pilotul a plecat în Anglia cu o săptămână înainte de etapă, începând astfel o cursă contra-cronometru, în care a făcut eforturi supraomenești. Joi, a plecat cu motorul din Anglia spre România. Vineri, a ajuns la Baia Mare, echipa sa a montat motorul și a pregătit mașina, iar a doua zi Emil a intrat în concurs! Pilotul din Mangalia a sfidat oboseala și unele probleme tehnice la mașină și a realizat un rezultat apreciabil, locul secund la Open (după Jerome France), dar, întrucât pilotul francez este cu licență one event (deci în afara clasamentului final), Emil Ghinea punctează ca locul 1 la general, în bătălia pentru poziția de lider în ierarhia finală!

„Cea mai mare victorie de până acum!“

„Cursa vieții mele, cursa de 8 zile“, și-a intitulat Emil Ghinea aventura de la Trofeul Gutâi, în care a pus, în porții egale, pasiune, „nebunie“ și hotărâre, arătând încă o dată de ce pentru el motorsportul e un mod de viață. „O cursă începută duminică și terminată tot duminică. O cursă care a constat în km, ore, minute și am ajuns la secunde. Pentru mine și toți ai mei este cea mai mare victorie de până acum. Am făcut din imposibil, posibil. Dacă miercuri nu vedeam soluționarea problemei, joi la prânz am plecat cu motorul în portbagaj din Anglia și a început cursa contra cronometru – montarea mașinii pentru Trofeul Gutâi (mulțumesc, Călin Făgădar), etapă la care, dacă nu ajungeam și dacă nu am fi făcut acest rezultat, am fi pierdut șansele la titlu și tot efortul ar fi fost în zadar. Mașina a fost o «franțuzoaică nesuferită», dar, pe final, si-a arătat adevărată valoare. Pe ultima urcare, unde am reușit să scot un timp care să mă claseze pe locul 2 la Open, dar locul 1 la general în economia punctelor în bătălia pentru poziția de lider în clasamentul final“, a menționat Emil Ghinea.

„A efectuat o muncă fantastică“

„Etapa cu numărul 4 a CNVC, Trofeul Gutâi, a adus prima victorie din disciplinele montane naționale pentru Jerome France, campionul din 2021 al Super Rally fiind urmat de către Emil Ghinea, care a efectuat o muncă fantastică pentru a ajunge înspre acest loc 2, respectiv de către Octavian Ciovică“, se arată pe pagina de Facebook a Federației Române de Automobilism Sportiv. Multiplu campion național, Emil Ghinea conduce bolidul Norma M20F în CNVC, din ediția 2020 a întrecerii. Între 2011 şi 2014, sportivul a condus în curse o maşină Renault 5GT Turbo, iar din 2014 a pilotat un Renault Clio V6 Trophy. Pe lângă Viteză în Coastă, Emil Ghinea concurează cu succes și în Campionatul Național de Super Rally, care, an de an, își derulează o etapă la Mangalia, la care Emil este unul dintre organizatori, dar evoluează și ca participant. (Marian Bocai, ziuaconstanta.ro).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

MN – Vă invităm să citiți și: După Trofeul GUTÂI, pilotul Emil Ghinea ocupă Locul 2 la Open, dar punctează ca Locul 1 la GENERAL, în Campionatul Național de Viteză în Coastă [FOTO/VIDEO]

Comentarii pe Fb MN:

Neculcea Marian: ”Am mult Respect față de Emil Ghinea, nu numai pentru această etapă! Am Respect față de el căci face imposibilul – posibil de a fi prezent la etapele de oriunde din țară, el fiind cel mai dezavantajat din p.d.v.d. al distanței, fiind din Mangalia! Să nu uităm că ne-a reprezentat și a făcut o figură frumoasă și în campionatul Bulgariei! Îl stimez, îi doresc multă sănătate, putere de a trece peste toate obstacolele din viață și la mai multe podiumuri! #ForzaEmil29!”


Mangalia News, 01.09.2022. (sursa: ziuaconstanta.ro).piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply