Compania Polaris M Holding a reacționat, după ce Consiliul Local Constanța a aprobat schimbarea Regulamentului de salubrizare a municipiului, în sensul măririi frecvențelor de colectare a deșeurilor (Comunicat de presă)

0
485
farmec.ro%20-%20Livr%u0103m%20frumuse%u021Be%21

Comunicatul companiei Polaris M Holding:

Având în vedere faptul că astăzi, (miercuri, 31.08.2022, n.red), în ședința de Consiliu Local s-a votat schimbarea regulamentului de salubrizare a Municipiului Constanța, în sensul măririi frecvențelor de colectare a deșeurilor, dar si alte modificări referitoare la măturatul stradal, dorim să salutăm decizia domnului Primar Vergil Chitac de a initia un proiect de hotărâre care, din punctul nostru de vedere, va crește confortul ambiental al cetățenilor Constanței si reprezintă un pas foarte mare în directia adaptării serviciului de salubrizare la cerințele moderne ale acestui serviciu. Considerăm că marea majoritate a modificarilor prevazute in proiect sunt realizate in scopul asigurarii unor conditii de viata ale cetatenilor, in acord cu cerintele optime referitoare la protectia mediului si sanatatea populatiei.

Fara a comenta faptul ca in toate adresele pe care noi le-am transmis Primariei, dar si in comunicatele publice, am aratat in permanenta ca singura solutie pentru a avea o frecventa de colectare optima, conforma cu minimul recomandat de Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 119/2014 este aceea prin care Consiliul Local Constanta sa schimbe prin vot prevederile Caietului de Sarcini care prevad actualele frecvente, insuficiente din punctul nostru de vedere. Am aratat prin comunicate de presa ca solutia modernizarii serviciului de salubrizare, nu este atacul de tip politic la adresa firmei de salubritate, ci abordarea stricta a particularitatilor acestui serviciu.

Avand in vedere faptul că niciun primar nu poate sti absolut toata legislatia specifica diverselor zone de interes pe care le administreaza, considerăm că rolul nostru activ, de a informa in permanenta Primarul referitor la prevederile legale specifice, este unul obligatoriu, ceea ce am si facut. In toata aceasta perioada, conducerea firmei Polaris a comunicat cu Primarul Constantei, dar si cu aparatul executiv, in vederea rezolvarii acestei situatii privind frecventele de colectare.

Polaris M Holding SRL se află la dispoziția a peste 1.3 milioane de cetateni ai Romaniei si are o experienta de 25 de ani in acest domeniu, experienta pe care suntem dispusi sa o punem la dispozitia oricarei comunitati locale cu care ne aflam in relatie contractuala.
Pentru includerea prevederilor votate azi in Consiliul Local in contractul nostru de delegare, va fi nevoie de un act aditional la contract, initiat de Primaria Constanta, astfel incat acestea sa intre in vigoare, in temeiul dispozitiilor art III alin 2 din Legea nr 99/2014 care arată că: “Prevederile legale care vor avea ca efect modificarea clauzelor contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare, a Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare şi a altor documente aferente acestora vor fi preluate prin acte adiţionale. În termen de 120 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, autorităţile contractante vor fi obligate să încheie actele adiţionale în vederea modificării textului contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare, a Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare şi a altor documente aferente acestora”.

Polaris M Holding va da in continuare dovadă de celeritate, pentru a se ajunge cât mai rapid la semnarea actului aditional care sa includa in contract noile prevederi ale Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Constanta, în concordanță cu noile conditii tehnico-financiare generate.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 01.09.2022.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply