Premieră în România! Pistă de testare pentru industria auto și un Smart City pentru maşini autonome şi mobilitate electrică – Proiect gigantic, în valoare de 100 de milioane de euro, la Biled, în județul Timiș [VIDEO]

0
984

Comuna Biled din judeţul Timiş, se află în faţa unei oportunităţi unice de dezvoltare, prin construirea unei piste de testare pentru industria auto timişoreană. Proiecte similare celui care va fi demarat aici mai sunt în Europa, dar în România ar fi o premieră.

Mai multe companii multinaţionale din domeniul auto, care au fabrici în Timişoara şi judeţ, şi-au dat mâna pentru un proiect uriaş, care ar aduce beneficii tuturor. Aceştia doresc să construiască o pistă de testare pentru auto, dar şi un Smart City pentru maşini autonome şi mobilitate electrică. La cererea lor, Consiliul Judeţean Timiş a început căutările pentru găsirea terenului prin comunele din apropierea Timişoarei. Cerinţa era să fie între 200 şi 400 de hectare. Singurii care s-au încadrat au fost cei de la Biled, aflaţi la 30 de kilometri de Timişoara, care au propus 250 de hectare.

“Este un proiect de interes naţional, pentru că în România nu mai există aşa ceva. Cei care vin şi testează maşinile la noi în ţară spuneau că tot timpul trebuia să închirieze spaţii pe la diferite aeroporturi, şi nu se putea când voiau ei din cauza zborurilor, aşa că au hotărât să îşi facă ei o pistă. Căutau teren destul de mare. La noi au găsit într-un final, am răspuns poztiv adresei Consiliului Judeţean Timiş, că ne încadrăm în cerinţele lor. Doar că nu la 400 de hectare, ci undeva la 250 de hectare. Au venit deja cu un plan, se încadrează, iar investiţia este de 100 de milioane de euro. Pentru tot ce înseamnă partea de documentaţie, studii de fezabilitate etc, ne sprijină Consiliul Judeţean, nu avem de pus bani din bugetul local, din contră, sunt doar beneficii pentru noi”, a spus Ovidiu Ioan Oprişa, primarul comunei Biled.

“Toată treaba asta ne va atrage şi investitorii”

Continuarea, cu VIDEO, în adevarul.ropiese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply