Supa din roșii proaspete cu fidea este fantastic de gustoasă! O supă groasă, cremoasă, aromată și sănătoasă – Rețeta, aici!

0
589
Această supă de roșii cu tăiței sau găluște (de griș sau de făină) este groasă, cremoasă și extrem de gustoasă. O supă de tomate de post sau de dulce, în funcție de lichidul folosit sau de tipul de garnitură: tăieței de casă, de post sau găluște (care au ou). Eu am ales să folosesc roșii de vară, super aromate și savuroase, de la producătorii locali din Curtici (de lângă Arad). Avem în piață roșii fantastice, de la Macea, sau Șofronea. Muști din ele și simți dulceața lor specifică.

Iarna este de preferat să folosim roșii conservate la această supă, deoarece cele din supermarket sunt fade. Noi punem conserve de roșii întregi în suc propriu, în bulion, sau cuburi. Toate sunt naturale, fără conservanți. Nu folosim suc de roșii sau bulion, deoarece dorim ca supa să fie mai groasă, mai cremoasă. Dacă facem supă de roșii de post atunci lichidul folosit în completare va fi apa sau supa de legume (vezi aici). Dacă nu, atunci putem pune supă de pui. Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 10 porții de supă de roșii cu tăiței (fidea).

Timp de preparare: 20 minute. Timp de gatire: 40 minute. Timp Total: 1 ora.

Portii: 10 porții de supă de roșii cu tăiței.
Ingrediente:
1,8 – 2 kg de roșii proaspete de vară, sau 1 kg roșii conservate (cuburi sau întregi)
2-3 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 rădăcină de păstârnac
1 felie de țelină
1 ceapă
3 linguri ulei
sare
frunze de țelină
200 g tăiței (fidea)
pătrunjel verde tocat (pentru decor).

Continuarea, pe savoriurbane.com



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply