Această supă de roșii cu tăiței sau găluște (de griș sau de făină) este groasă, cremoasă și extrem de gustoasă. O supă de tomate de post sau de dulce, în funcție de lichidul folosit sau de tipul de garnitură: tăieței de casă, de post sau găluște (care au ou). Eu am ales să folosesc roșii de vară, super aromate și savuroase, de la producătorii locali din Curtici (de lângă Arad). Avem în piață roșii fantastice, de la Macea, sau Șofronea. Muști din ele și simți dulceața lor specifică.
Timp de preparare: 20 minute. Timp de gatire: 40 minute. Timp Total: 1 ora.
Portii: 10 porții de supă de roșii cu tăiței.
Ingrediente:
1,8 – 2 kg de roșii proaspete de vară, sau 1 kg roșii conservate (cuburi sau întregi)
2-3 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 rădăcină de păstârnac
1 felie de țelină
1 ceapă
3 linguri ulei
sare
frunze de țelină
200 g tăiței (fidea)
pătrunjel verde tocat (pentru decor).
Continuarea, pe savoriurbane.com