Savantul Dumitru Constantin Dulcan, la Galați: „Viitorul omenirii depinde de cât bine punem în slujba semenilor și a lui Dumnezeu” (UZPR)

0
593
Vineri, 8 iulie, prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan, neurolog și medic psihiatru, cercetător și scriitor, a adunat la sala Teatrului „Nae Leonard” din Galați, câteva sute de oameni, care au dorit să afle care este „Viitorul omenirii, din perspectivă științifică”.
Organizatori au fost: Academia de Științe Juridice din România, Camera Notarilor Publici din Galați și Facultatea de Drept și Științe Administrative – Universitatea „Dunărea de Jos” – Galați.

Gazda manifestării a fost notarul Bogdan Liviu Ciucă, vicepreședinte al A.S.J.R, președintele Camerei Notarilor Publici din Galați, care a deschis conferința, salutând oaspeții și participanții – o sală arhiplină. Erau prezenți tineri studenți, notari, profesori, medici, judecători, parlamentari, juriști, oameni de cultură și artă. Între auditori și primarul Ionuț Pucheanu.

Înainte de a da cuvântul invitaților, Bogdan Ciucă a povestit o istorioară. Se spune că, odată, prin Epoca Medievală, „un pictor – despre care nu se știe ce și cum greșise – a fost aruncat în întunericul unei temnițe. Avea la el și instrumentele de pictat. În bezna închisorii, artistul a așezat pe peretele închisorii o fereastră inundată de o lumină copleșitoare… Și povestitorul relatează că în dimineața zilei următoare, când a intrat gardianul, observând lumina care umpluse cea mai neagră celulă a acelei temnițe, s-a indignat foarte, întrebând: de unde atâta lumină în cea mai întunecată cameră a închisorii?… Atunci, pictorul, a spus că lumină este peste tot și important este ca să existe cineva care să decupeze fereastra și să dea posibilitatea luminii să pătrundă…”

Introducerea domnului prof. univ. dr. habil. Bogdan Ciucă a fost o trimitere la lumina pe care noi, pământenii, o primim din cărți și, mai ales, de la Dumnezeu și pe care nu trebuie să o ținem sub obroc! […]

VIDEO, aici: https://fb.watch/ealt0mvBgw/

Vă invităm să citiți continuarea pe uzp.org.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply