Echipa Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022 continuă programul #ComeToSEAus cu o nouă ediție – #ComeToSEAus 2.0”

0
706

Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța anunță startul unei noi ediții #ComeToSEAus 2.0, prin care își propune să continue cu programul „Constanța, Capitala Tineretului din România 2021-2022”.

Scopul principal al programului #ComeToSEAus 2.0 este acela de a revitaliza comunitatea din orașul de la malul mării, o comunitate bogată în resurse însă pasivă, în proiectele de anvergură ale societății.

Obiective ale programului #ComeToSEAus 2.0:

  1. Aducerea tinerilor mai aproape de artă și înfrumusețarea comunității printr-un festival de artă stradală, ce descentralizează efervescența centrului spre acțiunea în cartiere, lăsând în urmă 6 murale și o legătură mai strânsă între oraș și generații;
  2. Dezvoltarea tinerilor artiști și valorificarea potențialului acestora prin intermediul atelierelor de dezvoltare personală prin improvizație și în strânsă legătură cu teatrul;
  3. Continuarea promovării și protejării patrimoniului istoric și cultural al regalității la Constanța prin realizarea următorului traseu cultural-istoric și anume Traseul Confesional.

Proiecte incluse:

  1. Pe Wall – Festival de artă urbană

Scopul principal este cel al revitalizării imaginii orașului prin procesul de regenerare urbană în strânsă legătură cu importanța culorii și a exprimării creativității în spațiul public.

  1. MapYourCT 2.0 – Traseul Confesional

Realizarea unui traseu cultural-turistic alcătuit din opt repere ale diversității confesionale din Constanța: Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel”, Biserica romano-catolică „Sf. Anton”, Biserica bulgară „Sf. Nicolae”, Moscheea „Carol I”, Sinagoga așkenază, Geamia Hunkiar, Biserica armeană „Sf. Maria” și Biserica greacă „Metamorfosis”.

  1. #ComeToSEAusAct

Proiectul #ComeToSEAusAct își propune să împuternicească tinerii studenți utilizând teatrul ca instrument de explorare a problemelor sociale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

”Capitala Tineretului din România” este un program național guvernat de Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația Tinerilor din Cluj (FTCluj), PONT și Banca Comercială Română (BCR).

Proiectul ”#ComeToSEAus 2.0” este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța (FONT CT), fiind un proiect de interes general finanțat din fonduri nerambursabile.

Proiect: #ComeToSEAus 2.0
Valoarea Totală a Proiectului: 209.940 RON.


Mangalia News, 14.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply