“FOTOGEOGRAFICA 2022” – Dintr-un concurs anual de fotografie deschis tineretului, s-a transformat într-o ”mișcare-fenomen”

0
866

“FOTOGEOGRAFICA 2022” – Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti vă invită să participaţi la ediţia a XXVI-a a Salonului Naţional de Fotografie „Fotogeografica”.

Înscrierile se pot efectua până pe 15 august, on-line, prin intermediul adresei de e-mail [email protected], cu lucrări în cele două secţiuni ale concursului: patrimoniu cultural şi patrimoniu natural, în categoriile elevi/studenți și open (fără limitare de vârstă).

Jurizarea lucrărilor se realizează între 22  august  –  2 septembrie  2022, iar anunţarea rezultatelor se va face în data de 12 octombrie 2022 cu ocazia vernisajului Salonului Fotogeografica ce va avea loc la Teatrul Național “I.L. Caragiale” București și online live stream.

Expoziţia cu cele mai valoroase lucrări va putea fi vizionată în perioada  12  – 30 octombrie 2022. Concomitent, vor avea loc o serie de evenimente complementare cu teme din domeniul ştiinţei, culturii sau sportului, ateliere foto și activități de conștientizare publică. Componența juriului este următoarea: Alexandra Ion, Gabriel Șerban, Gheorghe Popa, Cosmin Ionescu, Cristian Lascu, președinte de onoare.

Se vor acorda câte trei premii, pentru fiecare dintre cele două secţiuni, la fiecare din categoriile anunțate. Acestea constau în programe şi tabere tematice (Romania Student Tour), workshop-uri în arii protejate. Acţiunea se derulează sub egida Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalitălității de Șanse. Partenerii tradiţionali ai proiectului sunt: Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Zitec, UNESCO Pro Natura, Facultatea de Geografie a Universității din București.

Fotogeografica este un brand consacrat și are, până în prezent, un palmares impresionant, fiind una dintre cele mai logevive acțiuni cultural-educative din România. Este cea mai importantă manifestare la nivel naţional din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret, având ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii şi tradiţiilor româneşti. www.fotogeografica.ro

***

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Fotogeografica s-a transformat dintr-un concurs anual de fotografie deschis tineretului, completat cu o multitudine de activități, publicații, expediții de teren și o permanentă interogație despre rolul acestui gen, într-o ”mișcare-fenomen”. Standardul a crescut an de an, iar premianții au devenit ulterior profesioniști respectați, cu trofee în competiții prestigioase internaționale, au ilustrat publicații și albume, au realizat expoziții personale de mare succes. Imaginile lor sunt nu numai un document ci și un îndemn. Patrimoniul natural și cultural este o parte importantă din identitatea noastră și o moștenire ce obligă. Manifestarea a devenit o tradiție culturală în România și un brand consacrat.

Director,
Cornelia Bilțiu Dăncuș.
Coordonator Fotogeografica,
Paul Bordaș.


Mangalia News, 14.07.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply