Tripla semnificație a zilei de 9 Mai, descoperită de elevii Colegiului Economic Mangalia

0
771
Azi, 9 mai, s-a desfașurat la Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic Mangalia dezbaterea „Tripla semnificație a zilei de 9 Mai”, la care au participat elevii clasei a XI-a A, sub coordonarea profesorului de istorie Mihai Sandu.

Activitatea a fost organizată de doamna profesor documentarist Ibolya Negoiță și de Echipa Pedagogică a C.D.I., cu participarea doamnei director adjunct Viorica Moraru. După ce elevii au prezentat alocuțiuni referitoare la importanța istorică a zilei de 9 mai, domnul profesor Mihai Sandu a completat informațiile și a propus vizionarea unor documentare legate de acest subiect: ”5 minute de istorie: Care este Ziua Independenţei României: 9 sau 10 mai 1877?”; 9 mai, o zi importantă pentru români. Semnificaţia multiplă a acestei zile, de-a lungul istoriei (mediafax.ro), precum și Independența României: Războiul Româno-Ruso-Turc din 1877, un film istoric românesc realizat între 1911 și 1912.

Dezbaterea a fost primită cu entuziasm și curiozitate de către elevi. De aceea, echipa CDI va mai organiza astfel de ȋntâlniri ȋn care elevii să descopere momentele importante şi valorile istoriei naţionale.


Mangalia News, 09.05.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply