România a obținut Locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2022

0
1153
Profesorul Mihai Bălună, coordonatorul lotului:Îmbucurător este că tradiția rezultatelor bune s-a păstrat, e o recunoaștere a seriozității cu care se face treabă în școlile din care provin aceste fete”.

România a obținut Locul I la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete – EGMO 2022, potrivit clasamentului oficial al competiției desfășurată în Ungaria, care ia în considerare țările europene participante. Punctajul României a fost 112 puncte, fetele obținând o medalie de aur și 3 de argint. În urmă cu un an, la competiția care atunci s-a desfășurat online, lotul național ocupa locul al II-lea.

Locul 1 în clasamentul european al EGMO 2022 este cea mai bună clasare a României din istoria de 11 ani a acestei competiții.

Lotul României a fost format din:

  • Diana Țolu – medalie de aur,
  • Elisa Ipate – medalie de argint,
  • Lucia Rîșnoveanu – medalie de argint,
  • Cezara Danciu – medalie de argint.
  • Coordonator lot: prof. Mihai Bălună, Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București,
  • Adjunct coordonator lot: prof. Anca Băltărigă, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică.

Diana Țolu, elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, este la a doua medalie de aur la EGMO, după cea din 2021. În 2020 și 2019 a luat medalii de argint.

Elisa Ipate este elevă în clasa a IX-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București și se află la prima participare la EGMO.

Lucia Rîșnoveanu este clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța și este la a treia participare. Anul trecut a luat medalia de aur, în 2020 medalia de bronz.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cezara Danciu este în clasa a X-a, la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București și este la prima participare la EGMO.

Foto: Facebook.com/Radu Gologan – de la stânga la dreapta: prof. Anca Băltărigă, Diana Țoiu, Elisa Ipate, Cezara Danciu, Lucia Rîșnoveanu, prof. Mihai Bălună.

Vă invităm să citiți continuarea pe edupedu.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply