Colegiul Economic Mangalia a organizat activitatea “Bully Free Zone”, în cadrul Campaniei de prevenire a bullyingului în mediul școlar “Aleg să fiu în siguranță”

0
526

“BULLY FREE ZONE” (SPAȚIUL FĂRĂ AGRESORI).
Luni, 31 ianuarie 2022, cu ocazia “Zilei Internaționale a Nonviolenței în Școli”, elevi și profesori ai Colegiului Economic Mangalia au organizat activitatea “Bully Free Zone”, în cadrul Campaniei de prevenire a bullyingului în mediul școlar “Aleg să fiu în siguranță”.
În luna ianuarie, elevii claselor a IX-a A, a IX-a B, a X-a B, a X-a A Prof., a XI-a A Prof. și a XI-a B au discutat despre bullying ca formă de violență în școală, dar și despre bullyingul în mediul online sau cyberbullying, un fenomen mai recent care a luat proporții odată cu progresul tehnologic și accesul facil la internet.

Ca urmare a acestor discuții, elevii au propus realizarea unor panouri tematice cu un puternic mesaj și impact vizual care să contribuie la sensibilizarea colegilor lor și la reducerea comportamentelor agresive. Inițiativa lor s-a concretizat în cadrul activității din data de 31 ianuarie prin realizarea unor prezentări PowerPoint, amenajarea unor panouri cu desene tematice și colaje de fotografie care au fost ulterior expuse la etajul întâi al instituției, dar și prin identificarea unor resurse online care să fie folosite pe viitor în combaterea fenomenului de bullying.

Toate resursele colectate în urma acestei activități vor fi puse la dispoziția profesorilor diriginți din cadrul Colegiului Economic Mangalia pentru a facilita în continuare organizarea de activități în cadrul campaniei “Aleg să fiu în siguranță”. Aceasta reprezintă o inițiativă a doamnei Consilier școlar Radu Viorica care va implementa în acest an școlar, în parteneriat cu Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Constanța, un alt proiect Anti-bullying care se adresează în principal elevilor claselor a IX-a, intitulat sugestiv “Delete, Not Share”.

Profesori organizatori:
Chiriac Gabriela, Florea Delia Casiana, Sandu Mihai, Mîrzali Ghiuler, Petisleam Turchean, Bîrboră Constantin, Voiculescu Alina, Psiholog școlar Radu Viorica, Moraru Vasilica (Director adjunct) și Ciobănel Simona (Director).
Profesor responsabil – coordonator: Cioroiu Daniela Carmen.


Mangalia News, 05.02.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply