Cercetătorii români au produs un test de salivă diferit faţă de celelalte de pe piaţă: Detectează cu acurateţe COVID-19

0
567

A apărut pe piață noul test care poate detecta virusul COVID-19 din salivă cu foarte mare acurateţe. Este disponibil de dată recentă și este diferit față de celalate teste prin exactitatea sa dovedită, având în vedere faptul că țintește trei gene, astfel încât se poate afirma că este un test personalizat. 

Proiectul noului test PCR a fost desfășurat într-un interval de aproximativ 18 luni, pornind la inițiativa Guvernului României, Ministerului Educației și a Cercetării. Kit-ul este valabil pe piață de aproximativ o lună, iar prețul unui set de 50 de teste ajunge la suma de 300 de euro. Acest test acționează asupra a trei gene, acestea fiind: o genă care produce proteina „N”, o genă care protejează împotriva afecțiunilor pulmonare create de virus, iar a treia este o genă care se ia de la pacient; practic, îl putem numi ca fiind un test personalizat.

“Universitatea de Medicină a fost parteneră în acest proiect și prin centrul de cercetare avansată în medicină experimentată (CEMEX), noi am făcut testarea și validarea unor componente ale unui nou kit de diagnostic. Proiectul a fost desfășurat în interval de aproximativ 18 luni, a pornit la inițiativa Guvernului României, Ministerului Educației și Cercetării, deschizându-se o linie de finanțare pentru cercetare a rezultatelor cât mai rapid în economie, evident pentru combaterea pandemiei. Ideea a venit de la inițiatorul și coordonatorul proiectului, doamna profesor Mărioara Avram. Am fost invitați la acest proiect pentru a asigura testarea și validarea ale unor componente ale kit-ului”, a declarat, pentru Focus PressBogdan Tampa, profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași.

Citiți continuarea pe focuspress.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply