Cum să alegi corect culoarea șosetelor | Șosetăria, secretul picioarelor fericite!

0
602

Șosetele sunt acele articole pe care le achiziționezi pentru confortul și sănătatea picioarelor. Puțini sunt cei care acordă importanță materialului și mai puțini cei care se orientează către anumite modele. Un material nepotrivit îți poate cauza probleme serioase, bășici, piele uscată și altele. Totuși, piața este deosebit de ofertantă, astfel că, te vei putea bucura ușor de șosete din material de calitate cu modele și culori care se îmbină armonios cu outfitul tău. 

Materialul

Rolul unei perechi de șosete este acela de a-ți proteja picioarele de materialul încălțărilor, transpirație, praf, răni etc. Un material greșit  ales nu doar că nu le va oferi picioarelor tale confortul necesar ci va afecta și sănătatea pielii. Poți alege bumbacul ca material pentru șosete doar dacă le folosești la ocazii care nu te solicită fizic prea mult. Cele mai adecvate materiale pentru șosete sunt: acrilul sau nylonul, care în plus conferă o senzație plăcută și sunt și foarte versatile. Pentru iubitorii de materiale naturale există lâna merino sau Bamboo.

Aspectul: reguli de bază pentru un look stilat

Magazinele oferă o gamă variată de imprimeuri din care poți alege piese interesante care să îți completeze sau reprezinte stilul. De exemplu, sunt persoane care aleg să poarte sneakers fără șosete, în timp ce alții îi asortează cu o pereche colorată sau stridentă pentru un look de efect. 

Știu că îți plac șosetele în culori vesele dar există anumite situații în care e de preferat să nu le porți deloc. De exemplu, evită-le la întâlnirile de afaceri, pentru ca oamenii să te trateze cu seriozitate. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/
  • Atenție la măsură. Nu exagera cu mixul cromatic, nu pune pe tine toate culorile curcubeului decât dacă te afli la o petrecere tematică sau prezinți un personaj. O pereche de șosete roz strident până la genunchi, împreună cu o geantă în aceeași culoare și pantaloni scurți din denim sunt exact atât cât trebuie.
  • Chiar dacă nu ești adepta culorilor tari, înveselește îmbrăcămintea casual, în culori tomnatice cu șosete în culori deschise sau chiar stridente și te vei simți altfel.
  • Uniforma de școala sau de birou ți se pare tristă? Evită totuși în astfel de contexte șosetele colorate. Poți să faci o schimbare majoră chiar apelând la clasicul negru, bej sau vișiniu. Joacă-te cu dimensiunile și alege pentru fusta office până deasupra genunchilor sau pentru cea plisată, o pereche de șosete lungi în culorile enumerate. Vei menține eleganța ținutei și vei scăpa de aspectul monoton.

Totuși, ce alegem între șosete din bumbac simple, sau cu modele haioase, pentru femei?

Dăruiește-i îmbrăcămintei tale mai multă personalitate, cu accesorii necostisitoare. Nu, nu ne referim la eșarfe sau bijuterii, ci la o pereche haioasă de șosete, în culori explozive, cu imprimeuri din desenele animate preferate și care să adauge un plus de efect hainelor tale obișnuite. 

Iată câteva ponturi pe care le poți urma:

  • Asortează șosetele cu imprimeuri cu fuste deasupra genunchilor sau cu blugi simpli din denim, de preferat în culori închise, pentru un contrast de senzație. 
  • Poartă aceeași culoare. Mixează două articole diferite, dar într-o culoare identică. Atenție, nuanța să fie aceeași! De exemplu, o jachetă sau un hanorac over-size de culoare albastră (de preferat, să fie în culoarea ta favorită), împreună cu o pereche de șosete albastre, până la genunchi, te vor scoate automat din anonimat.
  • Nu e necesar să potrivești culoarea de pe șosete cu cea de pe accesorii de îmbrăcăminte precum cravata, eșarfa etc. Poți însă, să adaugi la ținuta de azi o geantă sau o pereche de sneakersi în aceeași culoare cu cea a șosetelor.
  • Creează contraste. Renunță la hainele în culori terne sau combinații cromatice previzibile! Ce zici de o pereche de șosete lungi albastre, pe care să le porți cu sandale și jachetă în aceeași culoare, de preferat contrastantă, precum galbenul?
  • Experimentează culorile neon. Dacă nu ești la un festival, atunci le mai poți încerca la sala de fitness. Alege culori ca roz sau verde neon care să întregească outfitul de azi pentru ora de fitness.
  • Și nu în ultimul rând, atenție la material. Dacă nu practici vreo activitate intensă sau sport, atunci pentru o plimbare obișnuită, școală sau birou, optează pentru șosetele din bumbac.


Mangalia News, 02.10.2021. (P).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply