Vin dolarii? Colaborare româno-americană pentru agricultură

0
752

Continuă colaborarea româno-americană pentru agricultură. Ministrul Adrian Oros a primit vizita oficială a unei delegații SUA la București, pentru cooperarea în sectorul agricol, se arată într-un comunicat oficial al MADR.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a avut ieri o întrevedere cu delegația americană condusă de David Muniz, însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la București. Cu această ocazie, a fost prezentat noul atașat regional pentru Romania, Polonia, Bulgaria, Lituania, Letonia și Estonia pe probleme de agricultură, doamna Alicia Hernandez. În cadrul discuțiilor, au fost abordate teme de interes pentru cele două părți în ceea ce privește cooperarea în sectorul agricol.

Ministrul Adrian Oros a transmis interesul țării noastre de a continua colaborarea româno-americană în domenii precum: strategia de gestionare a apei, managementul riscurilor, protejarea zonelor cu constrângeri naturale, învățământul agricol, cercetarea în domeniul agriculturii cu privire la schimbările climatice.

De asemenea, oficialul MADR a afirmat că ministerul are priorități care se doresc a fi continuate alături de parteneri americani cu privire la strategia de gestionare a apei, iar în acest sens este apreciată oportunitatea transferului de tehnologii de nivel înalt pentru dezvoltarea infrastructurii de irigații din țara noastră. Ministrul a exprimat susținerea MADR pentru inițiativa SUA și EAU, respectiv misiunea de inovare agricolă pentru climă (AIM for Climate).

Citiți continuarea pe agro-tv.ro

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply