Polaris M Holding: Cum prevenim generarea de deșeuri | Reutilizează | Colectează separat

0
671

Polaris M Holding: Cum prevenim generarea de deșeuri | Reutilizează | Colectează separat!

Fie ca recunoastem sau nu, deciziile pe care le luam zilnic au un impact asupra planetei. Problema prevenirii generarii de deseuri este destul de greu de solutionat la nivel global pentru ca nu putem influenta deciziile oamenilor, insa la nivel individual putem adopta anumite masuri pentru a reduce cantitatea de deseuri. Mai putine deseuri generate inseamna mai putina poluare si mai multa curatenie pe strazi, in paduri sau in alte spatii publice. Mai multa reciclare inseamna mai putine deseuri depozitate la rampa de gunoi.

Cum prevenim generarea de deșeuri

Evita sa cumperi articole din plastic de unica folosinta. Investeste in articole reutilizabile precum: o sticla de apa, o cana de cafea, sacosa de cumparaturi, recipiente pentru mancare. Gandeste-te de doua ori, inainte de a achitiona un produs. Traim in era consumerismului si in fiecare zi gasim produse ”la reducere” si, astfel, avem tendinta de a cumpara, chiar daca nu avem nevoie.

Reutilizează produsele, ofera-le o noua destinatie.

De ex: transformă o o pereche de blugi, cu ajutorul accesoriilor;
-un borcan din sticlă poate fi transformat intr-o vază;
-un Pet poate deveni un recipient din care se hranesc pasarile. Si exemplele pot continua.

Colectează separat deseurile si depoziteaza-le in locuri special amenajate

Colectezi separat si deseurile se tranforma in obiecte noi, astfel se economisesc resursele necesare productiei unui obiect nou. Evită să cumperi cantitati mari de produse alimentare pe care stii ca nu le vei consuma. In acest mod eviti ca aceste alimente sa se transforme in deseuri.


Mangalia News, 26.02.2021.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply