Ziua Internațională a Vămilor, celebrată de Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală a Vămilor

0
728

Ziua Internațională a Vămilor, celebrată de Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală a Vămilor.

Ca în fiecare an, în data de 26 ianuarie, cele 183 administrații vamale, membre ale Organizației Mondiale a Vămilor, inclusiv cea din România, sărbătoresc Ziua Internațională a Vămilor.

În anul 2021, această zi este dedicată pentru a evidenția eforturile unite ale administrațiilor vamale de a depăși criza coronavirus și a sprijini populația și societățile comerciale prin întărirea lanțului logistic la nivel mondial, consolidarea colaborării, fructificarea tehnologiei și valorificarea “oamenilor” în centrul procesului de transformare, sub sloganul Recuperare, Reînnoire, Adaptabilitate: Vama susține sustenabilitatea lanțului logistic . Astfel, Organizața Mondială a Vămilor invită statele membre să adopte transformarea digitală la frontiere și să acorde o atenție deosebită proceselor de informatizare și automatizare, să utilizeze tehnologii inovative și să susțină abordări colaborative cu toți actorii implicați în lanțul de aprovizionare.

Pe parcursul anului 2020, activitatea structurilor vamale din România a fost influențată de procesul de desfășurare a comerțului international în condiții excepționale de criză și restricții cauzate de de pandemia COVID 19, iar pentru perioada următoare sunt evidențiate ca obiective strategice: asigurarea securității și siguranței cetățenilor, facilitarea comerțului legitim și simplificarea formalităților vamale.

Anul acesta, 16 funcționari vamali au fost premiați cu certificate de merit emise de Organizația Mondială a Vămilor. În semn de apreciere pentru activitațile care au susținut promovarea valorilor și culturii organizației și sprijiniul oferit în perioada pandemiei, în cadrul unui eveniment festiv organizat cu respectarea restricțiilor impuse de starea de alertă la sediul Centrului de Formare Echipe Canine și Întreținere a Dresajului din comuna Pantelimon, județul Ilfov, conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală și cea a Direcției Generale a Vămilor au înmânat astfel de certificate de merit și unui număr de cinci reprezentanți ai mediului de afaceri/organizațiilor din România.

Cu această ocazie doamna Mirela Călugăreanu, Președintă a Agenției Naționale de Administrare Fiscală și directorul general al Direcţiei Generale a Vămilor, domnul Marcel-Simion Mutescu, adresează un mesaj de felicitare tuturor angajaţilor vămii române și partenerilor acesteia pentru activitatea şi rezultatele obţinute în această perioadă de criză menționând totodată că este necesară o intensificare și consolidare a eforturilor comune în vederea realizării obiectivelor stabilite.


Mangalia News, 26.01.2021.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply