Sărutul vieții | Dana Fodor Mateescu

0
1187

Sărutul vieții | Dana Fodor Mateescu

„Această fotografie premiată în 1967, realizată de Rocco Morabito, a fost intitulată „Sărutul vieții” si prezintă pe cei doi operatori electrici, Champion Randall și JD Thompson, pe un stâlp de electricitate.

Au făcut întreținere de rutină, când campionul a atins una dintre liniile de inaltă tensiune din vârful stâlpului de electricitate. Peste 4.000 de volți au intrat în corpul Campionului și inima i s-a oprit instantaneu (un scaun electric folosește aproximativ 2.000 de volți).

Centurile de siguranță au evitat căderea, iar Thompson, care urca sub el, s-a prins repede de el și i-a suflat, gură la gură. Nu a putut să efectueze resuscitarea cardio-pulmonară în acele circumstanțe, dar a continuat respirația gură la gură, menținând plămânii lui Champion activi, până când a simțit o ușoară bătaie, apoi a desfăcut hamul și a coborât cu el pe umăr.

Thompson și alți lucrători au construit rcp pe teren pentru Champion, a cărui respirație și ritm cardiac au fost restaurate treptat.

Apoi au sosit paramedicii și recuperarea lui Champion a fost completă. Însoțitorul său îi salvase viața cu ceea ce în imagine arată ca un sărut. Champion a supraviețuit și a trăit până în 2002, când a murit din cauza insuficienței cardiace, la 64 de ani. Thompson continuă să trăiască și azi.

Fotografia a fost publicată în ziare din întreaga lume și a câștigat premiul Pulitzer, în 1968.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Există prieteni care nu sunt prieteni și există prieteni care sunt mai mult decât frați”.

Sursa: Smile to life. Credit foto: Rocco Morabito.

Noiembrie 2020. Autor: Dana Fodor Mateescu.

MN: Articolele semnate de Dana Fodor Mateescu și publicate de cotidianul online Mangalia News, pot fi citite AICI. Merită! 😀 În același timp, vă recomandăm cu căldură să vizitați și colecțiile de Artă populară de pe Artizanescu.ro și să comandați obiectele de artizanat preferate. Artizanescu.ro – https://www.artizanescu.ro/ – respectă tradițiile românești!


Mangalia News, 27.12.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply