Sanatoriul Balnear Mangalia va trata pacienții post – COVID

0
2502

Sanatoriul Balnear Mangalia va trata pacienții post – COVID.

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia (SBRM) va achiziționa aparatură medicală specifică pentru investigarea și tratamentul pacienților cu sechele de Covid-19. Proiectul urmează să se implementeze în cursul lunii ianuarie 2021, după ce vor fi stabilite toate criteriile de includere în programul de recuperare, dar și un plan terapeutic adaptat tipului de diagnostic.

În prezent, echipa managerială lucrează la elaborarea unui protocol de tratament pentru recuperarea post – Covid. Conform specialiștilor din cadrul unității balneare, planul de tratament va include proceduri de recuperare bazate atât pe factori naturali (apă sulfuroasă, apă de mare, nămol), cât și proceduri de fizioterapie pentru recuperarea cu rezultate cât mai bune.

”Imobilizarea prelungită impusă de boală duce la decondiționare cu oboseală cronică, probleme locomotorii și redori articulare. De asemenea, nu sunt de neglijat sechelele respiratorii ca tusea remanentă și reducerea capacității pulmonare. De aceea, pentru SBRM este o prioritate inițierea recuperării pacienților cu sechele de Covid-19”, au declarat reprezentanți din conducerea sanatoriului. Tot ei mai spun că un alt aspect inclus în planul de tratament este terapia psihologică, un element necesar pentru asigurarea reechilibrării psihice.


Mangalia News, 14.12.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply