Părinți, luați aminte! Ce presupune activitatea online a cadrelor didactice cu elevii

0
846

Dragi părinți,

În spatele muncii online a cadrului didactic se află mulți ani de pregătire pedagogică! Activitatea online presupune un efort dublu din partea acestuia, în comparație cu activitatea frontală de la clasă, așadar, respectați munca profesorului și nu interveniți invaziv peste cadrul didactic, oferindu-i acestuia un mediu optim pentru desfășurarea corespunzătoare a cursurilor online!

1. În cazul în care copilul s-a trezit mai târziu și nu a reușit să ia micul dejun, evitați ca acesta să mănânce în timpul orei online! Pentru hidratarea copilului, puteți păstra o sticlă cu apă lângă laptop!

2. Uneori, în spatele copilului din online, mămica îl alăptează pe frățiorul mai mic, ceilalți copii fiind, astfel, atenți la ceea ce se întâmplă în fundal și pierzând mesajul direct al profesorului! Ideal este ca acest proces să aibă loc în exteriorul cadrului online!

3. Mulți părinți lucrează de acasă în această perioadă, iar discuțiile telefonice ale acestora devin un alt factor perturbator al sistemului de predare online! În plus, dacă din bucătărie se aud zgomote produse de vase atunci când mama gătește, ar fi util să-i cumpărați copilului căști pentru a diminua sunetul de fundal din casă și pentru a se concentra doar pe lecție!

4. Ținuta copilului necesită și ea atenție sporită, nefiind indicat să participe la orele online în pijama sau având părul ciufulit! Grija de sine crește stima de sine!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

5. Îndrumați copilul să folosească pauzele pentru a merge la toaletă! Este deranjant să întrerupă ora la 5-10 minute de la începerea acesteia!

6. Laptopul se va așeza într-o zonă în care nu vor exista imagini care să distragă atenția celorlalți copii! Un raft cu jucării scumpe sau gadget-uri ar putea provoca frustrare pentru un alt copil care ar avea o situație materială precară!

7. Nu-i șoptiți răspunsurile copilului, nu-l ajutați în acest mod, ci îi transmiteți indirect ideea că este neajutorat, că nu poate gândi singur! Profesorul este acolo pentru îndrumare, chiar dacă răspunsul copilului este eronat!

8. Nu șantajați emoțional sau financiar copilul, pentru a participa la lecțiile online! Dacă acesta este obosit, discutați cu profesorul și cereți o mică pauză!

9. Nu discreditați activitatea profesorului în fața copilului! Manifestați un comportament apreciativ față de cadrul didactic, astfel încât copilul d-voastră să se simtă motivat în propria sa formare educațională!

10. Este interzisă înregistrarea cursurilor online sau fotografierea profesorului!

Sursa: Pagina de Fb Povești sărate.


Mangalia News, 13.11.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply