Școala în pandemie: În Franța, doar adulții poartă măști, la spanioli, distanțare, nu și pentru cei mici, suedezii aplică „modelul suedez”, olandezii elimină cuvântul „mască” la cursuri

0
1395

În aproape toată Europa, școala reîncepe  în septembrie. În unele state, școlile au fost deja deschise, cu măsuri de precauție mai mult sau mai puțin asemănătoare, existând diferențe substanțiale cu privire la modul în care guvernele unor țări gestionează redeschiderea școlilor, reglementările de siguranță anti-coronavirus și posibilele infecții.

Deși în România sunt voci care susțin că, în ciuda tuturor măsurilor de precauție, reîntoarcerea copiilor în unitățile de învățământ va duce la o creștere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu Covid, europenii au decis că elevii trebuie să revină în bănci.

Lecția Danemarcei

Danemarca a fost una dintre primele țări care a redeschis școlile încă din aprilie, cu lecții organizate și în aer liber. Intenționează să procedeze la fel și în noul an didactic. Pe lângă faptul că a pus la dispoziție numeroase spații adaptate nevoilor de distanțare, guvernul danez a dispus intrarea eșalonată, igienizarea zilnică a sălilor, interzicerea accesului părinților în școală (cu excepțiile cuvenite), păstrarea distanței de un metru și teste serologice. În cazul unui rezultat pozitiv, testul este extins la toți cei care au intrat în contact cu acesta și urmează izolarea lor până la rezultatul testului.

Modelul suedez

Școlile suedeze au rămas deschise pe durata pandemiei și au întâmpinat elevii la mijlocul lunii august, după vacanța de vară. Autoritățile locale decid cum să gestioneze orice epidemie, măștile nu sunt obligatorii. Unele municipalități au schimbat orele de curs, pentru a evita aglomerația în transportul public. Menținerea școlilor deschise în primăvară nu a condus la rate mai mari de infecție în rândul elevilor decât în ​​Finlanda vecină, unde școlile au fost închise temporar.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Marea Britanie: fără mască la școală

Citiți continuarea AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply