Marin Florian: În lipsa unei reforme instituționale și programatice profunde și imediate, România este în pericol să rateze oportunitățile imediate oferite de fondurile europene structurale și de investiții

0
734

Nicio solicitare din partea Guvernului, în perioda de programare 2014 – 2020, pentru accesarea sumelor din Fondul European de Ajustare la Globalizare, pe ultimul loc in Uniunea Europeana la absorbția fondurilor destinate tinerilor, pe penultimul loc la absorbția fondurilor destinate pieței muncii și sistemului educațional, în condițiile în care concedierile sunt din ce în ce mai frecvente, iar sistemul educațional este departe de realitățile economice și sociale.

In acest context, noi vrem sa accesăm 80 de miliarde, in perioada imediat urmatoare. Nu avem o lista de proiecte mature, nu avem un plan coerent si concret cu privire la utilizarea acestor fonduri, iar numarul de proceduri de infringement generatoare de penalitati pentru Romania este semnificativ.

In lipsa unei reforme institutionale si programatice profunde si imediate, Romania este in pericol sa rateze oportunitatile imediate oferite de fondurile europene structurale si de investitii.

Vrem sa accesam de doua ori mai multe fonduri, utilizand un cadru institutional si programatic care si-a dovedit deja ineficiența. Cu toate acestea, nicio reforma la orizont…

Marin Florian, București, 4 august 2020.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 05.08.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply