Pe litoralul românesc există o plajă la liber, fără programare şi şezlonguri, administrată de o primărie

0
2625

FOCUSPRESS.RO: Primăria Mangalia este singura primărie din ţară care are în administrare un sector de plajă. Administraţia locală a participat în 2017 la licitația organizată de Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral şi şi-a adjudecat subsectorul 6, situat pe raza localității – o plajă publică destinată în special locuitorilor orașului.

Plaja are o suprafață de 6153 mp și este situată în apropierea Portului Turistic Mangalia. Municipalitatea va întreține plaja prin lucrări de igienizare și ecologizare, amplasarea de coșuri de gunoi și alte acțiuni specifice, pe toată durata sezonului estival.

Primarul Mangaliei, Cristian Radu declara, la momentul respectiv, că a decis ca primăria să participe la această licitație în urma numeroaselor solicitări primite de la cetățeni privind amenajarea unei plaje publice gratuite a orașului. 

„Primăria Mangalia a făcut acest demers exclusiv pentru locuitorii orașului, pentru a le asigura acestora un sector de plajă publică, cu acces gratuit, fără a fi nevoiți să plătească șezlongul sau alte servicii impuse de agenții economici deținători de plaje”, spunea, la momentul respectiv, edilul. El adăuga că „ar fi necesară schimbarea legislației în domeniu, astfel încât administrațiile locale cu acces la litoralul Mării Negre să beneficieze gratuit de anumite sectoare de plajă, fără a fi nevoite să participe la licitațiile organizate de Apele Române”.

Faptul că la Mangalia există această plajă, unde locuitorii oraşului, dar nu numai, pot merge fără să se gândească la faptul că nu vor avea loc pentru cearşaf din cauza şezlongurilor, este de bun augur, cel puţin pentru sudul litoralului. Anul acesta, având în vedere regulile de distanţare, există temerea că agenţii economici care au concesionat plaje nu vor respecta şi acea prevedere din lege, conform căreia trebuie să lase o suprafaţă de nisip “la liber”, pentru cei care nu vor şezlong. De altfel, nici în anii trecuţi nu a fost respectată legea, concesionarii de plajă încercând să scoată cât mai mult profit – sunt celebre deja imaginile cu şezlongurile sau baldachinele montate chiar în buza mării, spre nemulţumirea celor care merg la plajă cu cearşaf sau prosop.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Plaja este pregătită. Este gratuit, nici o taxă, nici un şezlong, fără programare. Am curăţat de alge, zilele trecute, fiind zonă de golf, s-au adunat iarăşi, dar vom interveni din nou, pentru a asigura confortul celor care merg la plajă. În zonă vor fi poliţişti locali care vor recomanda să se păstreze distanţa. Atât.”, au precizat reprezentanţii Primăriei Mangalia. (sursa: focuspress.ro).


Mangalia News, 01.06.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply