Mangalia News, de 8 ani alături de dumneavoastră!

0
1761

Mangalia News – vocea cotidiană a locuitorilor din sudul litoralului, dar și a prietenilor din țară și de pe toate meridianele lumii, a tuturor celor care iubesc Mangalia. Mangalia News, de 8 ani alături de dumneavoastră!

Ziarul online MANGALIA NEWS împlinește astăzi, Duminică, 23 februarie 2020, opt ani de la lansarea sa, în iarna anului 2012… 

Remember: Așa a debutat Mangalia News, ziarul nostru online, exact acum 7 ani, pe data de 23 februarie 2012…

Astăzi, 23 februarie 2020: Cu o zestre de peste 3,5 milioane de utilizatori unici și mai mult de 10 milioane de vizualizări la zi, portalul MANGALIA NEWS cuprinde: Știri din Mangalia, știri din sudul litoralului, din țară și din lumea largă, mai precis: Anunțuri, Artă / Cultură / Educație, Știință, Divertisment, Evenimente, Opinii civice, Proiecte pentru zona Mangalia, Economice, Oportunități de afaceri și Locuri de muncă, Sport, Sănătate, Turism, Hobby și Administrație publică. Avem rubrici speciale, dedicate românilor de pretutindeni, realizate în colaborare cu parteneri media puternici (Diaspora, Arca TV US și Radio ProDiaspora). 

Acestea sunt domeniile în care ne-am dorit să facem schimb de știri, de impresii, de gânduri, cu cititorii noștri, întru binele ”Cetății”, al locuitorilor și al oaspeților ei. Dacă, alături de colaboratorii noștri valoroși, am reușit să mișcăm câte ceva în bine, pe parcursul celor 8 ani de zile (și de nopți!), ne bucurăm.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Pentru Mangalia, cu salba ei de stațiuni – Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp și pentru sudul litoralului – Limanu, cu 2 Mai și Vama Veche, precum și pentru celelalte localități apropiate – Albești, 23 August, Pecineaga, Costinești, Negru Vodă, avem rubrici speciale pe prima pagină, prin intermediul cărora informăm cititorii despre evenimentele cotidiene și promovăm turismul în zonă.

Rubrica Economie – IMM vă ține la curent cu toate noutățile despre aceste domenii vitale ale activității economice din zona Mangalia, dar și din țară și din lume.

Despre Șantierul naval Damen Shipyards Mangalia avem o rubrică specială. Domnul Laurențiu Gobeajă, președintele Sindicatului Liber Navalistul, ne informează prompt despre activitățile din șantier.

Cele mai diverse anunțuri, dar și oferte și cereri de Locuri de muncă sau de Oportunități de afaceri, le găsiți la rubrica ANUNȚURI MANGALIA NEWS și pe grupul cu același nume.

Știri despre Administrația Publică Locală, publicăm aici, Opiniile cetățenilor le aflați aici, iar despre planurile de dezvoltare a zonei Mangalia, cititorii noștri se pot informa la rubrica Proiecte pentru zona Mangalia.


COLABORATORI

Între colaboratorii de prim rang ai cotidianului online Mangalia News, se numără la loc de cinste conf. univ. dr. Aurelia Lăpușan, ”Doamna publicisticii dobrogene”, așa cum am numit-o noi cu drag și profund respect, inspiratoarea serialului ”MANGALIA 20 – Un TOP al personalităților locale” și co-realizatoarea actualului serial aniversar ”Municipiul MANGALIA, 25 de ani, în 25 de episoade”, dedicat împlinirii a 25 de ani de la declararea Mangaliei ca municipiu. Ni s-au alăturat, în acești ani: scriitorul și publicistul Mircea M. Ionescu, renumit dramaturg și prof. univ. dr. Dorin Popescu, analist politic, expert în geopolitică, eseist, cadru didactic universitar, președintele Asociației ”Casa Mării Negre / Black Sea House” Constanța, alături de doctorul în Istorie Sorin Marcel Colesniuc, director general al Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, dr. Lavinia Dumitrașcu, tot de la MINAC, economistul Marin Florian, președintele Federației Sindicatelor Libere din România (BNS Frăția) și prof. dr. Nicoleta Ciachir – scriitor, istoric. O mențiune onorantă pentru noi – din toamna anului 2019 s-a alăturat echipei Mangalia News redutabilul poet, romancier, dramaturg, eseist și scenarist român Lucian Ciuchiță, în calitate de redactor-colaborator. Articolele domniei sale pot fi citite aici.

Ne bucură colaborarea cu personalități marcante din întreaga țară, dar și de peste hotare: Viorica Bălteanu, prof. univ. dr. la Universitatea de Vest și Politehnica Timișoara, scriitor, lingvist, publicist, Mădălina Corina Diaconu, publicist la Radio România Cultural, Dana Fodor Mateescu, publicist, scriitor, București, Florentina Loredana Dalian, publicist, scriitor, poet, Slobozia; Luminița Popescu, publicistă, Suceava, Ioan Iacob, cadru universitar, publicist, București, Ana-Elisabeta Florescu Coșereanu, Muzeul Botoșani, Mioara Gram, din Texas, USA și Ecaterina Cîmpean (Cathy), de la Radio ProDiaspora, Adrian Ardelean, de la Ora Românească, Montreal, Canada, dar și cu scriitorul, poetul, filozoful și traducătorul Cosmin Neidoni, precum și publicistul Goran Mrakić, din Timișoara, iar lista nu se încheie aici.


PICTORI, GRAFICIENI, BENZI DESENATE: Eugeniu Barău, pictor, Tulcea, Mihai Ionuț Grăjdeanu, grafician, benzi desenate, Paul Stoica, acuarelist, Madrid, Spania, tatăl doamnei profesoare Ramona Buzea, David Croitor, pictor, Vatra Dornei, Alexandru Ghinea, pictor marin, Mangalia, Luiza Cala, artist plastic, Mangalia. Cu toții sunt prezenți în articolele publicate de noi.

Paul Stoica, Spania, Madrid.

MEDIA, FOTO, VIDEO: Lucian Blaga, CEO Arca TV, Huston, Texas, USA, Cătălin Anastase, foto-reporter, Sydney, Australia. Mențiune specială pentru Rareș Bâdrea din Melbourne, Australia, aflat ”La cratiță”, în emisiunile Arca TV. 🙂

Articolele publicate de Mangalia News despre Arca TV, Televiziunea românilor de pretutindeni, pot fi vizualizate aici.


Mai avem a le mulțumi, în continuare, și publicistului Cristian Cealera, istoric erudit, pentru colaborarea admirabilă, pentru Poveștile sale dedicate Mării Negre, ca și lui Liviu Predescu, redactor muzical la Radio Constanța. Se cuvine a-i aminti aici și pe scriitorii locali Dora Alina Romanescu și Virgil Stan, poeta și eseista Silvana Cojocărașu, pe talentatul și profundul poet Robert-Marius Dincă, pe Ana Ardeleanu, Adina Lozinschi și pe ceilalți membri ai Clubului Artelor Solteris. Un parfum oriental deosebit ne aduce în scrierile  sale Urfet Șachir, căreia îi mulțumim și cu acest prilej. Galeria de Artă din Saturn a Luizei Cala este și ea prezentă pe portalul Mangalia News.

Cristian Cealera și Poveștile Mării Negre.

SPORTUL și MUZICA au, de asemenea, câte o rubrică dedicată, iar umoriștii români de renume, printre care Marian Avramescu, Mihai Matei, dar și Năstase Leonte, sau Ananie Gagniuc, oferă cititorilor noștri momente de destindere, dar și momente de reflecție, prin caricaturile sau gag-urile dumnealor, la rubrica de PAMFLET / UMOR.

Ne onorează în mod deosebit colaborarea cu artiștii fotografi de elită din toată țara: de la Galați, Mircea Bezergheanu, împreună cu ”haita” sa de peste tot, Diana Buzoianu, actulamente la Londra, sau Sorin Onișor, de lângă Timișoara, Eduard Armeanu, de la Studiourile SulinWood, ”Cel mai bun medic dintre fotografi și cel mai bun fotograf dintre medici”, sau Cosmin Tomoiaga, din Maramureș, ori Sorin Dediu, din Bacău, sau ”meseriașii” constănțeni Dan Cristian Mihăilescu, cel supranumit ”artistul fotograf al Mării Negre”, respectiv Cornel Geamănu, cu ”Recitalurile sale de litoral”. Artistul fotograf Vlad Eftenie, de asemenea, are un loc aparte în preferințele cititorilor noștri. Pentru toți am rezervat rubrica: FOTO/VIDEO, un răsfăț, un regal pentru priviri și suflete.

Tot aici publicăm și fotografiile realizate de pasionații ”vrăjitori de imagini” din Mangalia, dintre care îi amintim pe: Ruxandra Georgescu, Valerian Șarînga, Bogdan Turtoi, Roberto Cojan, Niran Ibadula, Elena Stroe și Maria Cazacu.


Mangalia News este partener media oficial în Proiectul ARCA TV, (Houston, Texas), Televiziunea românilor de pretutindeni, Mangalia News fiind primul cotidian online din România, acceptat ca partener media oficial într-un proiect media de o asemenea anvergură.

Mulțumim, Lucian Blaga, CEO Arca TV USA, pentru acest proiect generos, adresat tuturor comunităților de români din Diaspora și de Acasă! Pentru noi toți, această inițiativă originală este deosebit de importantă! Dumnezeu să binecuvânteze România și pe toți românii, oriunde s-ar afla ei! Dumnezeu să binecuvânteze America!

Ca două bonusuri speciale, acum, la ceas aniversar, vă invităm să (re)vedeți reportajele realizate de noi în vara anului 2019, ”pe Planeta Texas”, cu un singur click AICI și altul, AICI.


Paginile și grupurile noastre pe Facebook, Twitter și YouTube:
Mangalia News Punct Ro – pagina de Fb;
MANGALIA NEWS OFICIAL – grup; 
#MangaliaSuperRally – grup special;
#AnunturiMangaliaNews – grup; 
#Limanu2MaiVamaVecheHagieni – grup; 
23 August – Constanța – grup;
#SudulLitoraluluiOnline – grup comasat;
OBORUL VIRTUAL – Mangalia News – grup dedicat producătorilor locali;
Negru Vodă – Comunitate online – grup;
ROMÂNIA POZITIVĂ – grup cu conținut dedicat.
Mangalia News, pe Twitter;
Mangalia News, pe Issuu.com – materiale de lectură;
Mangalia News, pe YouTube – Videoclipurile publicate de Mangalia News.

Suntem și pe Instagram, aici: MangaliaNews

În distribuirea materialelor publicate pe portalul Mangalia News ne bazăm și pe paginile și grupurile partenere, cărora le mulțumim pentru reciprocitate.

N.B: Ca un supliment zonal, am lansat site-ul www.VamaVeche2Mai.ro, nou mijloc de comunicare între prietenii stațiunilor 2 Mai și Vama Veche

și pagina de Facebook VamaVeche2Mai:


MULȚUMIRI, TUTUROR!

Mulțumiri, lui Ionel Rugea, de la Mangalia.TV, Anca Niculescu și Mihaela Marin, de la Ediția de Sud și lui Marcel Almăjanu, de la MangaliaOnline, pentru colaborările noastre locale. Și ultimilor, dar nu celor de pe urmă, ca de obicei, la aniversare, le adresăm Mulțumiri speciale, colegelor de redacție – Elena Petcu și Magdalena Iacob, Maestrului Lucian Ciuchiță, consultanților de specialitate, precum și IT-iștilor din echipa tehnică Mangalia News!


Mangalia News va continua să păstreze aceeași linie de conduită editorială neutră, creatoare, pozitivă și va oglindi preocupările cotidiene ale cetățenilor din Mangalia și din sudul litoralului, vom continua să fim un liant firesc și necesar între cetățeni și autoritățile locale, între turiști și posibilii investitori, pentru ca Cetatea și întreaga zonă să prospere!

Prof. Traian Lupu, Senior Editor, Coordonator programe Mangalia News.


Mangalia News. Publicat Duminică, 23.02.2020. [email protected]piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply