Români din zonele cu coronavirus din Italia: ”Nu mai e nimeni pe stradă!”

0
1251

Epidemia de coronavirus a explodat peste noapte în Italia, ţara cu cea mai mare comunitate de români! Doi oameni au murit şi zeci de pacienţi s-au infectat în doar câteva ore. Virusul, care se răspândeşte înspăimântător de repede, a închis şcoli şi magazine şi ţine populaţia baricadată în case. Românii de acolo spun cu groază că dezastrul e abia la început.

Nordul Italiei pare sub asediu. Străzile sunt pustii. Magazinele, şcolile şi toate instituţiile au lacăt pus pe uşă.

”Îmi este foarte frică! Au închis tot. Şcoli, magazine. Nu se găsesc măşti!”, spune o româncă. CORNEL MARIN, român din Cremona: ”Eu zic că abia de acum o să izbucnească”. ”Există alerte în apropiere! Zonele care au fost afectate au deja închise şcoli, magazine”, explică o asistentă medicală româncă.

Coronavirusul a dus la haos şi autoizolare. Peste 50 de mii de oameni sunt baricadaţi în case. Câteva mii – sunt români.

”De la o oră la alta să vezi că nu mai e nimeni pe stradă, magazinele golite de tot ce este în cale. Apă, mâncare, fructe, legume. Fără mască, în anumite locuri, nu poţi să intri”, spune o româncă din Fiorenzuola d’Arda.

CORNEL MARIN, român din Cremona: Au fost schimbate anumite trenuri regionale, nu mai opresc pe ruta Milano-Cremona – Mantova. Sunt exact cele două, trei orăşele mai mici, Codogno, Castelportarlego şi Maleo şi Castilione chiar de unde a plecat pacientul zero. Practic, se presupune că este din acele trei orăşele. Ar fi vorba despre un managerul unei fabrici, abia întors din China. El i-ar fi dat virusul unui tânăr de 38 de ani, care a ajuns la terapie intensivă cu simptome alarmante.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

”Fiul meu e cel de acolo, este foarte grav! Este un om mare, înalt, de 90 de kilograme, are o structură puternică”, spune unul dintre părinți.

Continuarea, cu VIDEO, în observator.tv



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply