Luna și craterul Aristarchus prezentate de c-dor Vasile Chirilă, Astro Nauticus Mangalia

0
1003

Luna și craterul Aristarchus prezentate de c-dor Vasile Chirilă, Astro Nauticus Mangalia

”Luna fotografiată cu Canon 1200D si SW 200/1200 mm. Punctul luminos este craterul Aristarchus, care este un crater de impact pe fața vizibilă a Lunii.

Uneori calificat drept „far al Lunii”, Aristarchus este cea mai luminoasă din formațiunile selenare, cu un albedo de două ori superior celorlalte”. (Primele două fotografii sunt realizate de mine. Cea de a treia este preluată de pe Wikipedia, pentru a vedea de aproape craterul Aristarhus)”. 

”Cele mai frumoase lucruri pe lumea aceasta nu costă nimic… Cerul înstelat este unul dintre acestea. Când spui că privitul prin telescop la stele nu costă nimic, unii oameni te privesc cu suspiciune și nu le vine să creadă. Ba unii te mai și întreabă:
– ”Totuși, ce urmăriți?” 
– ”Urmăresc doar aștrii de pe cer și dacă cineva vrea să mi se alăture în această frumoasă pasiune, îl aștept în fiecare seară de vineri, la Clubul Nautic din Portul Turistic Mangalia”.

Imagini de la sesiunea de observații de marți, 6 august 2019. (h.21.00-24.00):

Asigurarea tehnică a sesiunilor de observații astronomice: Clinica Oftalmologie si Optica Premium Mangalia. (sursa: facebook.com/Astro-Nauticus-Mangalia).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, Miercuri, 15 august 2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply