Marin Florian: Despre rectificarea bugetară, impozitarea pensiilor speciale și absorbția fondurilor europene structurale și de investiții

0
1310

Marin Florian: Despre o rectificare bugetara marcata de un puternic accent electoral, o rectificare care, pe fondul unui deficit de resurse financiare, isi propune impozitarea pensiilor speciale promovand un sistem de impozitare progresiva.

Nemeritate, profund imorale si lipsite de etica, pensiile speciale reprezinta un instrument de promovare a inechitatii sociale. Echitatea si justitia sociala trebuie sa redevina variabile de referinta pentru orice guvern social democrat, acesta reprezentand un demers imperativ necesar.

In acelasi timp, actuala situatie a absorbtiei fondurilor europene structurale si de investitii ilustreaza, intr-o maniera clara, deficitul de resurse financiare nationale imperativ necesare cresterii ratei absorbtiei.

In conditiile existentei unei rate de contractare de aproximativ 75% (27,3 miliarde euro) si o absorbtie efectiva de numai 24% (8,8 miliarde euro) este mai mult decat evidenta si necesara o implicare sustinuta a statului pentru a cataliza absorbtia fondurilor europene structurale si de investitii, implicare puțin probabilă, in conditiile rectificarii bugetare intentionate a se realiza.

Marin Florian, august 2019.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 06.08.2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply