În premieră. Magia cucereşte România [VIDEO]

0
895

În premieră. Magia cucereşte România. Magia, a doua cea mai veche meserie din lume. O fascinație, de mii de ani, pentru oameni de pe toată planeta. Și o veșnică întrebare. Cât e spectacol, și cât e păcăleala pe faţă? Cât adevăr, şi cât paranormal e în magie? Drumul de la trișorii de bâlci până la show-urile impresionante de azi, pentru care  plătești un bilet de sute de euro, s-a întâmplat parcă, peste noapte. Ca prin magie. Azi, fenomenul a luat o amploare incredibilă. Inclusiv în țara noastră. Nu mai e petrecere la birou, nuntă, botez sau revelion care sa nu aibă măcar un număr de magie în program.

În spatele fenomenului este o industrie greu de imaginat, sume enorme investiție și niște oameni care și-au transformat o pasiune din copilărie, în meserie inclusă în nomenclator. Vom încerca să intrăm în acest univers, fără a avea însă intenția de a afla secrete bine securizate de mii de ani. E bine ca ele să rămână așa, de dragul show-lui și din respect pentru meseria acestor oameni. Până la urmă, și când mergeți la teatru, ştiţi că moartea unui personaj e doar parte din scenariu. Exact aşa e şi cu magia. Ştii că vei fi păcălit, dar măcar vei fi păcălit frumos. Se spune că n-ai cum să înţelegi bine fenomenul decât intrând, la propriu în joc.

Johannes este unul dintre cei mai cunoscuţi magicieni ai României.

Veşnica obsesie, să demontezi iluzia, iţi trece brusc după ce participi direct la un număr de magie. Eşti acolo, jumătate pe o masă, jumătate cu picioarele în aer, simţi că te ridici, dar în sinea ta ştii sigur că asta nu are cum sa se întâmple. Şi totuşi, se întâmplă. Durează mai puţin de un minut. Când revii cu picioarele pe pământ crezi că a fost o iluzie. Dar există cel puţin trei martori care te-au văzut levitând şi imaginile filmate. Vreo câteva ore după ce ţi se întâmplă asta rămâi aşa, năuc, fără nicio explicaţie logică.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Johannes, pe numele lui adevărat Ionuţ Stoian era un băiat simplu, din Galaţi, fără visuri îndrăzneţe ori planuri mari de viitor, într-o Românie tristă, banală, gri şi comunistă, a anilor 80. Până într-o seară de vară când ceva absolut neaşteptat i-a dat viaţa peste cap.

Continuarea, AICI.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro