Românii – cobai pentru multinaționale! [Asociația Pro Consumatori]

0
1318

Tehnologia 5G: profituri imense pentru industrie, cancere si boli cardiovasculare pentru cetățeni!

In România se testeaza tehnologia 5G, la Bucuresti si in localitatea Floresti, judetul Cluj!

Compania de asigurari Lloyds din Londra refuză să incheie contracte de asigurare a sănătății față de efectele tehnologiilor wireless 5G!

Rusia nu va vinde frecvențe pentru tehnologia 5G!

Orasul Florența aplică principiul precauției, refuzând sa permita instalarea retelei 5G!

Primaria orasului Bruxelles a oprit planurile de lansare a retelelor 5G!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

140 de articole stiintifice publicate numai in 2018 pe plan international, evidentiaza impactul negativ asupra sanatatii si, mai ales efectele insuficient controlate ale acestor campuri electromagnetice pulsate!

Asociația Pro Consumatori, organizatie de utilitate publica, membra a Organizatiei Europene a Consumatorilor, lansează Campania Națională de Informare și Educare „Stop 5G”. Prin intermediul acestei campanii ne propunem să atragem atenția autoritatilor statului roman asupra pericolelor generate de aplicarea tehnologiei 5G in Romania pentru mediu, oameni si orice alta forma de viata. De asemenea, vom desfasura actiuni de constientizare a consumatorilor cu privire la impactul tehnologiei 5G asupra vietii si sanatatii acestora.

In prezent se promoveaza puternic implementarea noilor retele de telecomunicatii 5G, care vor opera cu frecvente din domeniul microundelor de pana la 300 GHz. Promovarea aceasta mizeaza doar pe criterii tehnice de viteze foarte mari de transmitere si de descarcare a datelor de catre utilizatori, de exemplu pentru holograme, si respectiv pe criterii economice privind generarea rapida a profiturilor de zeci de miliarde de EUR sau dolari pentru operatorii de retele mobile si agentiile guvernamentale care reglementeaza licentele. La moda este realitatea virtuala si internetul lucrurilor, asa-zisul Internet of things. Omul va fi inglobat ca orice alt lucru generator de profit in aceasta retea, pierzandu-si individualitatea de fiinta umana libera.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a pus cu mare discretie, timp de 30 de zile la final de 2018, in discutie asa-zis publica si a promovat rapid Strategia națională pentru implementarea 5G în România.

S-a trecut in 2019 la etapa testelor de implementare in teren, la Bucuresti de catre Vodafone si la Florești din județul Cluj de catre Orange, fara ca populatia sa fie informata despre efectele adverse asupra sanatatii sau bunăstarii consumatorilor de servicii de telefonie mobila si internet wireless. Despre dezavantajele privind securitatea datelor personale se vorbeste tangential, mai mult din perspectiva vulnerabilitatii sistemelor institutionalizate de date. Aspectele privind securitatea datelor institutionalizate sunt publicate doar pentru eliminarea concurentei puternice a gigantului chinez de telecomunicatii Huawei.

Nimic nu scapa oficial despre efectele negative asupra sanatatii, bunăstarii oamenilor şi a mediului. Daca se mai fac auzite voci neoficiale despre acest subiect, mai mult in mediul online, atunci acestea sunt rapid contracarate ca vehiculand probleme de mult timp reglementate in Uniunea Europeana sau promovand informatii neconfirmate, chiar tendentioase, contrare progresului tehnologic cu orice pret. Recent, peste 200 de cercetători din peste 35 de ţări au semnat o petiţie cerând un moratoriu pentru lansarea tehnologiei 5G, până când se va dovedi că nivelul de radiaţii la care vom fi expuși cu toţii este sigur.

Înca din 2011 Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasificat radiaţiile telefoniei mobile drept un posibil cancerigen, pe baza legăturilor asociate între telefonia mobilă și un risc sporit de gliom, o formă de cancer cerebral, motivand astfel: “În cazul moleculelor vii, oscilaţiile produc modificări în metabolismul celular, ducând la scăderea imunităţii organismului şi la scăderea coeziunii ţesuturilor, facilitând inclusiv dezvoltarea a diferite forme de cancer, mai ales cerebral. Efectele nocive depind de intensitatea radiaţiilor electromagnetice, care cresc exponenţial, adică proporţional, în funcţie de apropierea faţă de instalaţiile ce le produc”.Astfel, telefonia mobilă intră în aceeași categorie cu DDT-ul și cu vaporii de benzină. Cu toate acestea, conform Institutului Naţional pentru Cancer din SUA (https://www.cancer.gov/), doar „un număr limitat de studii au evidenţiat o asociere statistică între folosirea telefoniei mobile și riscul de cancer cerebral…, dar cele mai multe studii nu au găsit nicio legătură”, iar poziţia oficială a Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC, https://www.cdc.gov/) din aceeasi tară este că „nu există dovezi știinţifice care să dea un răspuns concret la această întrebare. Nu știm sigur dacă radiaţiile de la telefoanele mobile pot cauza probleme de sănătate mai târziu în viaţă.”

Oare chiar asa sa fie?

In domeniul radiatiilor retelelor 5G am identificat peste 140 de articole tehnice si stiintifice publicate numai in 2018 pe plan international, care evidentiaza impactul negativ asupra sanatatii si mai ales efectele insuficient controlate ale acestor campuri electromagnetice pulsate. Totusi, dovezile clinice acumulate despre oameni bolnavi, sensibili şi afectaţi de electrosmog, dovezi experimentale legate de distrugerea ADN, a celulelor şi organelor într-o largă varietate de plante şi animale, precum şi dovada epidemiologică a faptului că majoritatea afecţiunilor civilizaţiei moderne: cancer, boli de inimă şi diabet sunt, în mare parte, cauzate de poluarea electromagnetică. Toate acestea constituie subiectul unei baze de articole de literatură stiintifica cu mai mult de 10000 studii de specialitate. Nicio persoană, animal, pasăre sau insectă de pe planetă nu va avea capacitatea de a evita expunerea, 24 ore pe zi, 365 zile pe an, la nivele de radiaţie din domeniul microundelor, care sunt de zeci până la sute de ori mai mari decât ceea ce există în acest moment. Densitatea planificată a transmiţătoarelor de frecvenţe pentru telecomunicatii este imposibil de imaginat. În plus faţă de milioanele de staţii 5G noi de pe Pământ vor fi şi 20.000 sateliţi in spaţiu pe orbita geostationara pentru aproximativ 200 miliarde de dispozitive mobile cu caracter receptor-transmiţător.

Unele frecvențe utilizate de staţiile de telecomunicatii 5G, cum este cea de 23,8 GHz, pot furniza semnaturi identice cu cele ale vaporilor de apă, determinând astfel sateliţii de meteorologie să furnizeze informaţii eronate. „Nu am ști dacă semnalul este complet natural”, a spus Jordan Gerth, meteorolog la Universitatea din Wisconsin-Madison. În consecinţă prognozele ar deveni mai puțin corecte, dacă meteorologii încorporează aceste date false în modelele lor, dupa cum se concluzioneaza intr-un articol publicat in prestigioasa revistă “Nature”.

Pe de altă partecorpul uman este constituit din apă in proportie de peste 70% la adulti si peste 80% la copii. Noutatea absoluta, ingrijoratoare pentru oamenii informati privind impactul asupra sanatatii si bunăstarii publice, este noua banda de frecvente de 26 GHz repartizata pentru telecomunicatii in Romania, foarte apropiata de 23,8 GHz, o frecventa de absorbtie rezonanta a apei. Efectele de penetrare a frecventelor de telefonie mobila actuala la nivelul capului sunt ilustrate mai jos.

Cercetătorii în neurologie au obiectivat prin termografie activitatea creierului, implicit reflectarea câmpurilor electrice, care se generează la nivelul acestuia, în activitatea psihomentală şi reciproc. Se observa ca efectele remanente ale radiatiilor se manifesta la o adancime mai mare in cutia craniana la copii, cu atat mai mare cu cat varsta e mai mica si asta in conditii de absorbtie nerezonanta. Creierul copiilor in crestere este în mod deosebit în pericol, deoarece absoarbe de două ori mai mult radiația comparativ cu creierul adulților. Rezonanta amplifica foarte mult efectele de absorbtie. Înainte de această descoperire, psihofiziologii americani arătaseră că o reflectare similară are loc între activitatea psihomentală şi substanţele descărcate la nivel cerebral (neurotrasmiţători şi hormoni).

Aşadar, activitatea electrică a creierului, cea chimică şi gândurile sau emoţiile unei persoane sunt intercorelate. Aceeaşi informaţie este oglindită în diferitele structuri ale fiinţei umane. Activitatea electrică a creierului nu este ecranată de niciun scut de protecţie antiradiaţii. Cutia craniană protejeaza doar faţă de acţiuni mecanice sau acţiuni ale factorilor climatici obişnuiţi: vânt, razele soarelui, ploaie.

Deci, activitatea electrică a creierului este expusă oricărei influenţe electromagnetice exterioare, cu alte cuvinte, oricărui dispozitiv Wi-Fi şi oricăror emisii de unde electromagnetice.

Cu toate acestea, chiar si reglementarile internationale stabilite pana acum pentru 2G si 3G, exemple fiind European Community July 1999.1 si ICNIRP April 1998.2 cu aceleasi valori maxime pentru 950MHz si 1850MHz, nu sunt adoptate si respectate la fel in toate statele democratice. Italia, Elvetia si Belgia au adoptat nivele acceptate mai scazute decat in reglementarile mentionate, Germania a adoptat exact valorile statuate, iar Austria, Olanda, China, Japonia si SUA au facut opinie separata,  adoptand valori mai mari. Deci, tocmai SUA, care nu recunoaste o asociere între folosirea telefoniei mobile și riscul de cancer cerebral, nu respecta nici reglementarile internationale in domeniul protectiei populatiei.  Oare suntem doar cobai pentru multinationalele din domeniul telecomunicatiilor?

Cateva stiri importante din mediul online ne-au ridicat semne de intrebare, nouă, utilizatorilor, dar nu si “autoritatilor” din Romania in domeniul comunicatiilor si sanatatii publice:

Continuarea, aiciapc-romania.ro/-romanii-cobai-pentru-multinationale



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro