Române, să nu-ţi fie ruşine în faţa nimănui, pentru că tu nu eşti dator cu nimic, nimănui!

1
1490

Tu, române! Nu-ţi mai urî țara, apără-i numele şi spune-le străinilor că ”român nu înseamnă hoţ de buzunare, nici manelist, nici cel ce sparge seminţe în colţul blocului, fără să aibă vreun căpătâi pe lumea asta, nici cei cu ceafa în patru straturi, care-şi atârnă la gât lanţuri groase din aur şi nici femeia cu fuste înflorate, care stă cu mâna întinsă pe bulevardele capitalelor europene”!

Spune-le tuturor, că român şi autohton înseamnă Ştefan cel Mare, pavăza creştinităţii împotriva tăvălugului otoman, înseamnă Henri Coandă şi Aurel Vlaicu, înseamnă Dromihete şi lecţia de morală dată lui Lisimah, înseamnă Eminescu, înseamnă gimnastele noastre de aur şi olimpicii noştri care domină concursurile internaţionale, de decenii întregi.

Român este bunicul tău ce a luptat până în munţii Tatra şi la Cotul Donului, iar româncă, înseamnă bunica ta ce a rămas să-l aştepte, crescându-şi pruncii să fie oameni, nu cerşetori.

Spune-le copiilor tăi că super-eroii noştri nu sunt Batman şi Superman, ci Greuceanu, Făt-Frumos, Sfarmă-Piatră, Setilă şi Părăsilă, Lăţ-Lungilă şi că frumoasa noastră din legende nu este Catwoman, ci Ileana Cosânzeana. Ai noştri super-eroi nu au 50 de ani, ci vârste milenare, aparţin acestui plai din vremuri ce se pierd în negura istoriei.

Spune-le străinilor că suntem neam vechi, că Europa a învăţat să cultive pământul de la cei ce-şi odihnesc de mii de ani oasele în țărâna asta şi că am înroșit Dunărea de sânge, apărându-le şi lor liniştea.

Neamul tău nu a avut linişte să construiască catedrale măreţe, pentru că a stat mereu cu o mână pe plug şi cu una pe sabie. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Neamul tau nu a subjugat şi nu a exploatat niciodată pe alţii şi de-asta oraşele lui nu sunt la fel de bogate, pentru a fi admirate de turişti, precum Londra, Paris, Roma sau Madrid.

Nu avem Notre Dame, dar avem Voroneţ, nu avem Waterloo, dar avem Podul Înalt, Mărăşeşti şi Posada, nu avem Turnul Eiffel, dar avem Babele şi Sfinxul, nu avem Riviera Franceză, dar avem Delta Dunării şi nu avem o Statuie a Libertăţii, dar avem un Gânditor de la Hamangia. 

Să nu-ţi fie ruşine în faţa nimănui, pentru că tu nu eşti dator cu nimic, nimănui!


Mangalia News, 21.04.2019. (sursa: Ionică Rădoi, Fb).piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


1 COMENTARIU

  1. Suntem datori numai Bunului Dumnezeu. El ne-a ținut și ne tine încă, cu credința noastră, cu smerenia noastră, cu speranța noastră. Nu suntem lași, dar nu mai vrem să murim pentru o diferență de patru voturi, pentru șapte milioane de voturi nevalidate, pentru voturi favorabile din ,,diasporă”…

Leave a Reply