CONSILIUL CETĂȚENESC AD-HOC: Potențiali viitori candidați la Primăria Mangalia. FORUM DE DISCUȚII

0
1657

CONSILIUL CETĂȚENESC AD-HOC:

Potențiali viitori candidați la Primăria Mangalia. FORUM DE DISCUȚII.

   Sub acest generic, astăzi, la mai bine de doi ani de la alegerile locale din iunie 2016, lansăm un FORUM DE DISCUȚII, în vederea viitoarelor alegeri locale din anul 2020. 

   Ar fi fost normal ca cei aleși să conducă destinele municipiului Mangalia, oraș european cu șase stațiuni de interes național, să prezinte, conform legii, Rapoarte anuale de activitate. Doar câțiva și-au făcut publice activitățile desfășurate în calitate de consilieri municipali.

   Până acum, cei mai prezenți consilieri locali, pe rețelele de socializare și printre cetățeni, sunt: Menabit Ozghiun, Leonard Tănase, Nicolae Moroianu și Dragoș Bociog. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

   Dacă existau rapoartele de activitate ale tuturor consilierilor locali, viceprimarului și primarului, aveam acum o bază de discuție, puteam să evaluăm dacă și-au înfăptuit sau nu, promisiunile electorale.

   Neavând (încă) aceste rapoarte și luând act de opiniile exprimate de dumneavoastră de-a lungul timpului, vă invităm, stimați cititori, să încercăm ca, împreună, să creionăm PROFILUL CANDIDATULUI IDEAL pentru funcțiile amintite mai sus, știind că municipiul Mangalia are un potențial enorm, atât pe plan economic, naval, turistic (inclusiv turism balnear), cât și agricol, social, cultural, sportiv…

   Este foarte multă treabă de făcut în Mangalia și în stațiunile aferente, e nevoie de oameni gospodari, trăitori în Mangalia, care știu cum se administrează un oraș și pot dovedi acest lucru prin faptele lor de până acum și prin experiența pe care o au

   Tocmai de aceea, vă invităm să veniți cu propuneri / autopropuneri de viitoare posibile candidaturi și să prezentați proiecte proprii, idei și soluții fezabile, pentru o mai bună  administrare a muncipiului Mangalia.

   Scrieți-ne și spuneți ce credeți că trebuie făcut în Mangalia pentru a merge lucrurile mai bine în:

  • ECONOMIE,
  • TURISM, 
  • ADMINISTRAȚIE PUBLICĂ,
  • SĂNĂTATE,
  • SPORT,
  • CULTURĂ,
  • EDUCAȚIE – ÎNVĂȚĂMÂNT,
  • ORDINE PUBLICĂ etc.

   Haideți să constituim noi acel Consiliu Cetățenesc Consultativ, despre care s-a vorbit acum câțiva ani și au rămas doar niște vorbe scrise pe o bucată de hârtie, fără să se facă nimic concret în acest sens!

   Veniți alături de noi și, împreună, să dăm dovadă de SPIRIT CIVIC și să alcătuim un CONSILIU CETĂȚENESC AD-HOC, pentru început online, ca să ne cunoaștem mai bine, cei care dorim binele orașului în care ne ducem traiul de zi cu zi!

   Invităm alături de noi specialiștii din domeniile menționate mai sus, dar și din alte domenii de activitate, să ne expună opiniile lor bazate pe expertiza pe care o au, pentru buna administrare a unui oraș european.

   Ne-am bucura să ni se alăture prieteni de peste hotare, originari din Mangalia, dar nu numai de aici, pe care-i rugăm să ne prezinte soluții, propuneri concrete la problemele administrației locale, de prin țările pe unde i-a dus viața.

   Vă mulțumim. Scrieți-ne aici: [email protected]

   Redacția Mangalia News, 05.11.2018.


UPDATE, 10 ianuarie 2019 – Comentarii:

Graby Graby: Bai, fratilor!! Intelegeti odata ca oricine ar veni primar nu poate face el ce vrea oricit de mult ar vrea si oricit de gospodar ar f!! Si asta pentru ca exista Partidu!! Caruia trebuie sa ii cotizeze zilnic, saptaminal, lunar, anual!! Ar fi o dovada de naivitate crunta sa credeti ca cei care sint “alesi” sint pusi acolo sa faca ceva pentru binele orașului! Nu! Ei sint acolo pentru a aduce bani la partid!!! Si daca mai ramine ceva sa isi bage si in buzunarele personale!! Voi nu va uitați la Las fierbinti!?? Acolo este realitatea cruda!! Prefectul cere, partidu cere, primaru vrea și el ….. Deci cu ce sa faci treaba?? Intreb si eu, cu ce??

Mangalia News Punct Ro: Întrebați cine să facă treabă, stimate domnule Graby? NOI, CETĂȚENII! Consiliul Cetățenesc Ad-hoc, deocamdată virtual, este al Cetățenilor din Mangalia care vor să se implice în viața Cetății, nu să aștepte ”să le facă altcineva” treaba de Cetățeni! Dorim să reînviem Spiritul Civic! La asta se referă Apelul nostru. Chiar nu vrem să învățăm nimic din experiența altor COMUNITĂȚI LOCALE, de pe alte meridiane ale globului, în privința modului public de administrare al localităților?

Graby Graby: Daca primăria nu asfalteaza drumurile, ce intentionati sa faceti, stimate Consiliu?? Sa nu mai alegeți primaru? Sanchi, de cele mai multe ori nu mai candideaza… Sau daca candideaza doi e unu mai rau ca altu. Si mai ales tine minte ca nu alegi tu!! Se aleg singuri!!! Deci???

Mangalia News Punct Ro – Mai întâi, haideți să ne Resetăm, (că tot e la modă termenul). Să învățăm ce Drepturi și ce Obligații avem, ca Cetățeni. Așa credem că ar trebui să începem.

Mangalia News Punct Ro: Zilele următoare vom lansa pe Mangalia News și un blog special, destinat acestui subiect de interes public.

Mangalia News Punct Ro: În primul rând, prin tot ceea ce facem pe portalul www.mangalianews.ro, de aproape 7 ani de zile și nopți de muncă. Pentru mai multe detalii, sugestii, propuneri, adresa noastră de e-mail vă stă permanent la dispoziție: [email protected]

Mangalia News Punct Ro: Vă invităm să citiți articolul de lansare și să vă exprimați opiniile și în materiale pe care să le publicăm, spre informarea tuturor cititorilor cotidianului online Mangalia News, care sunt în număr de peste 1.500.000. 

Eugen FloreaAtata timp cat consilierii accepta comunicare doar cu persoanele care le aduc osanale, orasul va arata mai rau sau la fel. Daca in consiliul asta apar membrii ai psd, credibilitatea planurilor devine 0. Daca nu ma credeti, sa spuna cineva un obiectiv pastorit de un psd-ist care arata mai bine de la preluare. Nu o bagati pe asta cu Radu Cristian e pnl-ist si tot nimic nu a facut, ca a fost de conjunctura, de va fi nevoie se va colora in rosu! Asa ca acest consiliu va trebui sa fie constituit din persoane care nu au legatura cu partidele traditionale si care sa aiba timp sa “se tina de administratia locala”, si nu in ultimul rand sa identifice din randurile lor, o presoana capabila si dispusa sa preia primaria orasului. Campania electorala nu va fi foarte grea, daca persoana respectiva este una cu realizari pe plan local.


Mangalia News, Republicare, 10 ianuarie 2019.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply