Arca TV – București, 2018: Bucovina reîntregită prin cântec, port popular și valori autentice

    0
    955

    Arca TV – București, 2018: Bucovina reîntregită prin cântec, port popular și valori autentice.

        A devenit deja o tradiție ca, în fiecare an, la București, să se desfășoare Festivalul Bucovinei, festival la care participă colective folclorice, meșteri populari, artiști amatori și profesioniști din nordul și sudul Bucovinei. La cea de-a doua ediție a festivalului au participat liderii asociațiilor culturale ale românilor din regiunea Cernăuți, personalități ale comunității românești din nordul Bucovinei, reprezentanți ai presei de limba română din Ucraina, precum și primari ai localităților românești din regiunea Cernăuți. 

        La festivalul desfășurat recent în Piața George Enescu din București au participat peste 200 de artiști, ansambluri folclorice, meșteșugari populari și cei mai pricepuți bucătari de pe plaiurile bucovinene.

        Arta, tradițiile, portul popular și gustoasele bucate din Bucovina, au fost prezentate publicului pe parcursul celor trei zile cât s-a desfășurat festivalul.

        Organizatorul Festivalului, primăria Sector 1 București, și-a propus prin această acțiune culturală să susțină școlile și instituțiile preșcolare cu predarea în limba română din Ucraina. „O primă și frumoasă inițiativă de a sprijini unitățile de învățământ românești din Ucraina aparține companiei Wirquin România, care va dona instalații sanitare noi și performante pentru acestea”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sector 1.

    Publicitate https://www.mangalianews.ro/

        Jurnalistul BucPress TV, Vitalie Zâgrea, ne oferă mai multe detalii într-un reportaj pe care vă invităm să îl vizionați. (Pentru VIDEO, click pe foto).


    Mangalia News, 28.12.2018.



    piese-auto-mangalia.ro

    lensa.ro


    Leave a Reply