Regina Maria – Inima României. Interviu cu realizatorul documentarului [VIDEO]

    0
    1487

    Regina Maria – Inima României. Interviu cu realizatorul documentarului:

    Sâmbătă, 1 Decembrie, de la ora 18.00, românii vor avea şansa să vadă istoria prin ochii Reginei Maria, în documentarul eveniment „Maria – Inima României“.

    „Atunci când veţi citi aceste rânduri, voi fi trecut deja pragul tăcerii eterne. Am devenit a voastră în bucurie şi necaz. Când mă uit înapoi, e greu să spun ce a fost mai intens: bucuria sau mâhnirea. Cred, totuşi, că bucuria, însă necazul a fost prea lung“, spunea Regina Maria, în anul 1938.

    „Există un singur bărbat cu mână de fier în România, iar acela este Regina Maria“, spunea contele francez Charles de Sainte-Aulaire. 

    Publicitate https://www.mangalianews.ro/

    Programat pentru a fi difuzat pe micile ecrane în ziua în care România celebrează 100 de ani de la Unire, „Maria – Inima României“ prezintă povestea călătoriei istorice a ţării noastre, văzută prin ochii şi acţiunile dramatice ale celei mai ilustre femei – Regina Maria. Întregul şir de evenimente va fi în naraţiunea lui Marcel Iureş. 

    Născută prinţesă britanică, ea a devenit una dintre cele mai faimoase femei din lume şi a fost în centrul luptei pentru Marea Unire şi crearea României Mari. Este o poveste spusă la nivel internaţional – de la palatele regale din România, la saloanele din Paris, până la străzile din New York, Kremlin şi chiar şi Vestul Sălbatic. 

    Telespectatorii români vor vedea o Regină aşa cum poate nu au cunoscut-o, – o conducătoare puternică, pasionată, hotărâtă, independentă, empatică, şireată, dar care a avut momente în care s-a simţit izolată, cum o demonstrează cele peste 100 de jurnale şi caiete completate chiar de ea. 

    Citiți continuarea în historia.ro



    piese-auto-mangalia.ro

    lensa.ro


    Leave a Reply