SĂRBĂTOAREA TOAMNEI, în ARMONIE INTERETNICĂ, la Liceul Teoretic “CALLATIS” Mangalia

    0
    1320

    SĂRBĂTOAREA TOAMNEI

    Toamna, cel mai iubit anotimp, vine cu peisaje ireale, cu abundenţă de roade ale pământului, cu sărbătoare şi reuniune, imagini, sunete şi mirosuri unice: dansul incredibil al frunzelor şi culorilor în schimbare, copacii care-şi plâng agonia, poezii şi cântece magice, emoţii rostite sfios.

    În cadrul proiectului tematic “Bogăţiile Toamnei”, grupa mare, a „Iepuraşilor”, din cadrul Grădiniţei cu Program Normal Nr. 2 – structură a Liceului Teoretic „Callatis” Mangalia, pe data de 9.11.2018, sub coordonarea doamnei educatoare, prof. înv. preşcolar Elena Spânu, a susţinut activitatea „Sărbătoarea Toamnei”. Activitatea s-a desfăşurat în parteneriat cu părinţii preşcolarilor care, în echipe mixte, copil-părinte, au avut de realizat un tablou de toamnă cu titlul “Toamna în parc”.

    Tot în cadrul activităţii s-a desfăşurat un concurs de dovleci, fiind premiat “Cel mai original dovleac”, şi un moment artistic, constând în cântece şi dansuri tematice dedicate toamnei.

    La activitate au participat directorul şcolii, prof. Iuliana Corina Mihalache şi directorul adjunct, prof. Ghiulnar Bechir, care au jurizat concursul de dovleci, apreciind imaginaţia, originalitatea şi ingeniozitatea realizării acestora.

    Scopul activităţii a fost formarea unei atitudini pozitive faţă de natură, prin culoare, muzică, dans, dar şi consolidarea parteneriatului şcoală-familie prin implicarea părinţilor în activităţile iniţiate de grădiniţă.

    Publicitate https://www.mangalianews.ro/

    ARMONIE INTERETNICĂ LA LICEUL TEORETIC “CALLATIS” MANGALIA

    ” Toleranța vine din inteligență ” (Lucian Blaga)

    Ziua Internaţională a Toleranţei este marcată anual pentru a îndemna omenirea la înţelegere și respect reciproc, dialog şi cooperare între culturi, pentru a descuraja atitudinile extremiste dominate de violență şi ură.

    Trăim într-o lume în care toleranţa și respectul sunt mai necesare ca oricând. Copiii pe care îi educăm şi îi creştem vor fi protejaţi de nedreptate, violenţă, discriminare şi marginalizare doar dacă aceste concepte sunt promovate prin educație, considerată cel mai eficient mijloc de prevenire a intoleranţei.

    Toleranța și intoleranța se manifestă în toate grupurile sociale, la toate categoriile de vârstă. De aceea, educația pentru toleranță, ca premisă a păcii și mijloc al democrației și dezvoltării durabile, stă la baza construirii unei societăți incluzive, în care se practică conviețuirea armonioasă. Prin activitatea didactică școlară și extrașcolară desfășurată în liceul nostru, cadrele didactice susțin  promovarea toleranţei, modelarea atitudinilor și întărirea relațiilor de prietenie între elevii de diferite etnii.

    Pe 9.11.2018, în sala de festivităţi “Henny Ignatie”, Liceul Teoretic “Callatis” a marcat Ziua Internațională a Toleranței prin activitatea ”Armonie interetnică”. La eveniment au participat elevii claselor primare însoțiți de cadre didactice și părinți. Cu acest prilej, școlarii aparținând etniilor turcă, tătară, lipovenească, rromă, aromână au prezentat poezii, cântece, rugăciuni, forme de salut, urări în limba etniei pe care au reprezentat-o. Scopul activității a fost acceptarea, respectarea și aprecierea diversității etnice, lingvistice, religioase și culturale, dar și o ocazie de a îmbogăți conviețuirea  noastră la toate vârstele.

    Activitatea a fost prezentată de prof. Cristina Matei, coodonatorii activității fiind prof. Ghiulnar Bechir – director adjunct, prof. înv. primar Ana-Maria Bărbulescu, prof. înv. primar Georgeta Lungu, cu sprijinul conducerii şcolii, prof. Iuliana Corina Mihalache.

    Director,                                                                 Consilier de imagine,

    Prof. Iuliana Corina Mihalache                               Prof. psih. Carmen Silvia Andrei.


    Mangalia News, 11.11.2018.



    piese-auto-mangalia.ro

    lensa.ro


    Leave a Reply