George Mihalcea: Dacă merg la referendum și cum votez, e problema mea absolut personală și nu-i dau nimănui seamă pentru asta. Tocmai de aceea și merg. Nu pot uita că unul, deloc prost, a zis că secolul XXI, dacă nu va fi religios, nu va fi.

0
1343

George Mihalcea: NU îl întreb pe creștin de ce e creștin. NU îl întreb pe musulman de ce e musulman. NU îl întreb pe budist de ce e budist. NU îl întreb pe șintoist de ce e șintoist. NU îl întreb pe evreu de ce trăiește în cultul mozaic. NU îl întreb nici pe ateist de ce este ateu.

Felul în care se raportează fiecare la Creator este, în fond, taina lui, o taină pe care o poartă, ar trebui să o poarte, în adâncul conștiinței sale.

Din nefericire, dihonia se înstăpânește, s-a înstăpânit, de prea multă vreme și mulți, prea mulți, își pierd omenia, aruncând, cu o furie savonarolică, tone de zoaie și scârnă asupra celorlalți. NU îl întreb pe heterosexual de ce este heterosexual.

NU îl întreb pe gay de ce este gay. AM AVUT ȘI MAI AM prieteni și prietene cu această orientare sexuală. Artiști, medici, profesori etc.

N-am aruncat niciodată cu pietre asupra lor și nici n-am s-o fac, nici n-aș avea vreo îndreptățire, câtă vreme n-am vocație de judecător. Pe papa de la Roma nu-l interesa ce face Michelangelo în dormitor, ci modul în care acesta îi picta capela.

Totuși, nu pot să nu remarc alte tone de zoaie și scârnă și la ciocnirea dintre diversele orientări sexuale.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

De-un paregzamplu, cine merge la referendumul privind definirea căsătoriei, e un nenorocit de pupător de moaște, un tembelizat, un idiot, un cretin, un lobotomizat, un ignorant și câte altele.

Ăia de nu merg, dacă nu sunt păgâni anticriști, atei ticăloși, poponari și lesbiene, sunt, în viziunea unora dintre cei care merg, în cel mai bun caz, niște nenorociți.

SĂ NE ÎNȚELEGEM, NU E VORBA DE TOȚI, ci doar de aceia care nu pot pricepe conceptul de toleranță. În ce mă privește, m-am născut creștin ortodox și, îi place oricui, sau nu, mă simt extrem de liber în credința mea, pe care nu o pun pe tarabă și nu simt nevoia să o strig.

Last but not least, dacă merg la referendum și cum votez, e problema mea absolut personală și nu-i dau nimănui seamă pentru asta. Tocmai de aceea și merg. Nu pot uita că unul, deloc prost, a zis că secolul XXI, dacă nu va fi religios, nu va fi.

Politichia de Dâmbovița, indiferent cine o face, n-are nimic în comun cu asta.

George Mihalcea, octombrie 2018, Constanța.


Mangalia News, 05.10.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply