Recunoaștere internațională pentru Corul de copii “CALLATIS”, Mangalia, România

0
1858

Recunoaștere internațională pentru Corul de copii “CALLATIS”, Mangalia, România.

Corul de copii “CALLATIS” din Mangalia, România, a câştigat medalia de argint în cadrul Festivalului Coral Internaţional „Porec-Croatia” ce s-a desfăşurat în perioada 22-26 septembrie 2018.

Corul de copii „CALLATIS” Mangalia, condus de dirijor prof. Traian Broasca, este format din 20 de eleve din cadrul Centrului de Formare si Perfectionare Vocal-instrumentala Mangalia si a fost infiintat in anul 2006.

Repertoriul corului cuprinde atât piese specifice muzicii corale traditionale romanesti, cât şi piese din creatia muzicala internaţională. Piesele abordate au menirea de a atrage generația tânără spre Arta frumosului, de a aduce din nou în centrul atenţiei muzica corală românească, care a reuşit de-a lungul timpului să se impună pe marile scene europene.

Corul Callatis a participat la numeroase festivaluri, concursuri și concerte, atât în țară, cât și în străinătate, cele mai inportante fiind cele din Austria, Spania, Italia, Grecia, Croatia. La ultimul festival din Croatia (sept. 2018), corul a participat alaturi de alte 23 de coruri deosebit de valoroase din 16 tari, majoritatea functionand in cadrul unor prestigioase scoli de muzica.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Dirijorul Corului de Copii “Callatis” Mangalia este absolvent al Institutului de Muzica Bucuresti, al Facultatii de Artă Bucuresti si al unui Master în Arta Muzicală, fiind deţinător a peste 50 de diplome şi medalii la concursuri naţionale şi internaţionale.

Dorim să exprimăm pe această cale mulţumirile noastre domnului Nicolae Moroianu, doamnei Aida Gomeajă și domnului Leonard Tănase, tuturor celor care au contribuit la această realizare, precum si tuturor celor care au fost alaturi de noi, prin intermediul rețelelor de socializare.

Fără acesti oameni, copiii nu ar fi putut face dovada muncii si talentului lor la Festivalul International Coral de la Porec – Croatia 2018 si nici la Festivalul International Coral Kallamata – Grecia de anul trecut, unde am obtinut tot argintul.

Ca mărturie a implicării dumneavoastră pentru susținerea acestor copii superior dotați din punct de vedere muzical, pentru susținerea Culturii în Mangalia, vă rugăm să primiți, alături de mulțumirile noastre, respectul și toată considerația.

Profesor Traian Broască. 


Mangalia News, 3 octombrie 2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply