ESMAHAN, COMORA DE LA MANGALIA [Foto/VIDEO]

0
1487

farmec.ro
carturesti.ro%20

ESMAHAN, COMORA DE LA MANGALIA, documentar realizat de Paul Palencsar.

Am fost întrebat, despre ce e vorba în acest film? Sincer, nu ştiu… Acum patru ani păşeam pentru prima dată în curtea celei mai vechi moschei din România, Esmahan Sultan, la Mangalia.Totul a început cu un articol pe care l-am scris pe blogul meu de atunci.

Anii au trecut şi ideea de a face un film despre acest loc nu îmi dădea pace. Astfel, filmul “Esmahan, comoara de la Mangalia” a prins viaţă. Am filmat în toamna anului trecut, 2016, iar acum (1 sept. 2017), filmul e gata. De fapt, acest film nu are un subiect anume, ci este format dintr-o succesiune de stări pe care le-am trăit la “Esmahan Sultan”.

Vă invit să-l urmăriţi, cu premisa că toţi oamenii sunt egali sub soare  🙂

Paul Palencsar: ”La Mangalia se află cea mai veche moschee din România. Puţini ştiu asta, atât turişti, cât şi localnici. Curtea geamiei adăposteşte morminte cu o vechime de patru sute de ani. Astfel, curtea este un veritabil parc al veşniciei. Acest film este format dintr-o multitudine de stări, pe care eu însumi le-am trăit alături de comunitatea musulmană din Mangalia, comunitate cu o vechime de 700 de ani pe meleagurile din Dobrogea”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News a publicat mai multe articole despre acest documentar de excepție, aici.


NU UITAȚI! Duminică, 26 august, se va sărbători ZIUA GEAMIEI ESMAHAN SULTAN! 

INVITAȚIE la Ziua Geamiei ‘Esmahan Sultan’ din Mangalia


Mangalia News, 11 august 2018.piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply