La mulți ani, Maestre drag Alexandru Mereuță! Vă mulțumim pentru întreaga activitate artistică

0
1096

farmec.ro
carturesti.ro%20

Teatrul de Stat Constanta: La mulți ani, Alexandru Mereuță!

Însoțit în permanență de farmecele muzei Thalia, actorul împlinește astăzi vârsta de 91 de ani. Alexandru Mereuță este un om care a avut întotdeauna încredere în artă, cu o energie aparte, a cărui putere artistică răsună încă pe scena Teatrului de Stat Constanța.

Este un maestru al scenei aflat încă în activitate. Este un model de urmat, pentru că reușita se obține prin profesionalism, muncă și dorință, iar pasiunea pentru teatru este un motor ce turează la maxim capacitatea de creație a actorului.

Alexandru Mereuță este distins cu titlul de Cetățean de Onoare al județului Constanța, pentru o viață dedicată lumii teatrale. 

Îi dorim să fie sănătos și să se bucure de realizările sale și îi salutăm cu respect și mulțumire întreaga activitate artistică.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Vă invităm să citiți și: MANGALIA 20, episodul 9: CULTURA la Mangalia

Fragment din articol: […] Din anul 1985, vine ca director al Casei de Cultură profesorul Traian Lupu, cel care aduce un suflu nou, impulsionând întreaga activitate a instituției. Organizează, împreună cu sindicatele din FCRN 2 Mai Mangalia, două tabere de creație plastică, în anii 1985 și 1986, în urma cărora rămân în zestrea Mangaliei numeroase tablouri în ulei, precum și desene și schițe realizate de studenții de la Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu”din București.

Împreună cu două echipe de entuziaști artiști amatori coordonate de maestrul Alexandru Mereuță, actor la Teatrul Dramatic din Constanța și de inginerul Tudorel Lupu, pasionat regizor și interpret, înființează pe lângă Casa de cultură, în anul 1987, TEATRUL POPULAR, care obține premii județene și naționale. (Mai multe despre mișcarea teatrală locală din acea perioadă, în episodul 7 al serialului nostru).


Mangalia News, Joi, 14 iunie 2018.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply