‘Domnule profesor, sunteți din nou într-o eroare gravă!’ [Consilierii locali în direct]

0
1161

Menabit Ozzy: ”D-le profesor, sunteți din nou într-o eroare gravă

1. Alocarea de fonduri pentru investiții în bugetul local nu împiedică obținerea de fonduri nerambursabile, ci ajută la obținerea lor. 

Conform ghidului specific, demararea documentațiilor si a unor lucrări (in baza bugetului local aprobat) asigură evaluatorul european ca există o necesitate a proiectului. 

Ori afirmați intenționat incorect, ori stați prost cu memoria. Amendamentul a fost al dlui Tanase, pe care l-am susținut: 

Cele 2.000.000 lei le-am identificat din rubrica “servicii juridice”, care avea o alocare inițială de 5.300.000 lei, deoarece am considerat ca este o alocare prea mare. Drept dovada ca am considerat corect, la sfârșitul anului a rămas un excedent bugetar in acea rubrica de chiar 2.000.000 lei.

Chiar daca se aprobă cererea de finanțare, tot trebuie sa alocam suma in bugetul local; daca obținem fondurile nerambursabile, acestea se constituie in venituri. 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Compunerea pe care ați scris-o dvs nu cuprinde cunoștințe de administrație publică. Poate va place sa mă contraziceți fără o argumentație corectă dpdv al administratiei publice, dar este tot o ficțiune. 

În conformitate cu Legea 393/2004, am dreptul la opinie și acest drept nu poate fi anulat de catre altcineva. Si dvs aveți dreptul la o opinie. Eu întotdeauna mă refer la subiectele discutate, nu la persoane. 

În România încă se fac confuzii în legătură cu terminologia cuvântului „lobby”, confuzii care se datorează atât inexistenţei unui cadru legal în care activitatea amintită mai sus să fie reglementată, cât şi datorită confuziei dintre activitatea de lobby şi infracţiunea de trafic de influenţă. 

Încetați să mai pretindeți că trebuie să fac trafic de influență. Ceea ce pot face este să contribui cu memorii in care descriu anumite situații, ori cu interpelări catre anumite instituții pentru a completa datele care sa reflecte necesitatea unei solicitări deja existente. Solicitarile le face municipalitatea, prin reprezentantul UAT, iar in cazul unui proiect pe axa pentru învățământ, cererea pentru avizul Ministerului Educatiei privind necesitatea și oportunitatea proiectului este facută de Consiliul Local. 

2. Nu are rost sa răspund la prostii si nu trebuie sa ma justific dtale ce fac eu, ci cetățenilor. Ei pot judeca singuri daca ii reprezint corect. 

3. Ați votat mai mult împotriva dezvoltării municipiului, ați votat risipa intenționată a bugetului local si refuzați sistematic, in comisia pe care o prezidați, din care fac parte, sa discutam problemele Mangaliei, in vederea rezolvării lor. 

Sunteți dintre cei răi, cu votul dvs ați fost complice la starea deplorabila actuală a Mangaliei, nu sunteți dintre cei buni. Atacându-mă pe mine, nu vă face mai bun. Chiar daca eu as greși sau dacă aș fi incorect in afirmații, in mod frecvent, as pierde credibilitatea cetățenilor si ar fi de ajuns sa va exprimați argumentele corecte.

Doar denigandu-mă cu afirmații mincinoase, nu dovediți decat că este adevarată afirmația lui Isaac Asimov: “Violența este ultimul refugiu al incompetenței.”

Menabit Ozghiun, 24.04.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply