Corul Școlii Gimnaziale „Gala Galaction” Mangalia se alătură campaniei „Ora Pământului”

0
908

Sâmbătă, 24 martie, corul Școlii Gimnaziale „Gala Galaction” Mangalia se va alătura altor 12 coruri din județ și va cânta în fața Cazinoului Constanța, evenimentul fiind transmis live de Digi TV.

Reunite în Programul Național „Cantus Mundi”, coruri din întreaga țară se alătură demersului internațional recunoscut ca „Ora Pământului”, susținut de WWF (World Wide Fund for Nature). Sloganul evenimentului este „Dăruiește naturii din energia ta!”.

Astfel, timp de o oră, între 20.30 și 21.30, toți cei implicați în cea mai importantă mișcare corală pentru copii din România vor stinge lumina și vor cânta în cor pentru Pământ și energia sa. Concertele au loc simultan în peste 27 de județe din România.

„Ora Pământului” este un eveniment internațional, organizat în ultima sâmbătă din luna martie a fiecărui an, începând din 2007. Scopul acestui demers este de a sensibiliza utilizatorii de energie electrică în fața problemei dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea acestui tip de energie.

„Ora Pământului” constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât și de instituții. În prezent, comunitatea de susţinători ai acestui demers a atins 2 miliarde de oameni, în peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.

Anul trecut, peste 200 de elevi ai Școlii Gimnaziale „Gala Galaction” Mangalia au cântat împreună în curtea școlii, în cadrul aceluiași eveniment ce devine tradițional pentru noi.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

sursa: galagalactionmangalia


Mangalia News, 22.03.2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply