Pateul de post, ”bogat” în E-uri! Mai bine de o treime dintre produse au minim 10 E-uri!

0
1184

Infocons a realizat un studiu pe etichetele produselor tip pate vegetal ce se regăsesc pe piața din România. În total au fost analizate 23 de produse, de la următorii distribuitori/producători: SC Scandia Food SRL (Bucegi), Glina SA (Mandy), Orkla Foods România (Ardealul), Carrefour România SA, Auchan România SA, Metro Cash&Carry România SRL (Aro), SC Mega Image SRL (365).  Rezultatele acestui studiu au fost, după cum urmează:

Din punct de vedere al aditivilor alimentari:

–          produsele au prezentat între 3 și 12 aditivi;

–          95.65% dintre produsele studiate au avut în componență caragenanul (E407);

–          91.30% dintre produsele studiate au avut în componență monoglutamatul de sodiu (E621);

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

–          69.56% dintre produsele studiate au avut în componență ascorbat de sodiu (E301).

E-uri
Nr. de produse in care acestea sunt prezente
E407 – 22 (95.65%)
E621 – 21 (91.30%)
E301 – 16 (69.56%)
E150 – 14 (60.86%)
E330 – 13 (56.52%)
E481 – 11 (47.82%)
E452 – 11 (47.82%)
E415 – 11 (47.82%)
E472 – 10 (43.47%)
E451 – 10 (43.47%)
E120 – 10 (43.47%)
E645 – 8 (34.78%)
E508 – 5 (21.73%)
E412 – 5 (21.73%)
E316 – 4 (17.39%)
E466 – 3 (13.04%)
E516 – 3 (13.04%)

E472a – 2 (8.69%)

– 39.13% dintre produsele studiate au în componență 10 sau mai mulți aditivi alimentari.

Continuarea, aici.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply