Decizie usturătoare: Se majorează costul biletelor Mangalia-Limanu-Vama Veche!

0
1596

Cursele Mangalia-Limanu-Vama Veche s-ar putea scumpi de la 1 martie. Cel puțin așa anunță o notă postată în mijloacele de transport în comun, care efectuează curse regulate pe acest traseu: biletele pre-plătite vor costa 5 lei și vor fi valabile doar o lună, în timp ce o cursă plătită direct la șofer va fi 10 lei, indiferent dacă are loc pe traseul Mangalia-Limanu, Limanu-2 Mai, Limanu-Vama Veche.

Administrația publică locală afirmă că nu se poate implica în vreun fel în decizia conducerii firmei ce deține licența de transport:

„Nu primăria a organizat licitația pentru acest traseu, fiind vorba despre un traseu pe un drum național, ci Ministerul Transporturilor. Nu depinde de primărie prețul biletelor și, deci, nici nu putem lua exemplul altor localități de a acorda facilități la transport anumitor categorii de persoane. Singurii care beneficiază de reducere sunt elevii de liceu”, ne-a declarat edilul de Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu.

(N.r: Acestora li se acordă o reducere de circa 40 de lei, prin Inspectoratul Școlar Județean)

Reprezentanții firmei care asigură transportul de persoane ne-au declarat că decizia pe care o doresc aplicată de la 1 martie vine ca urmare a faptului că numărul de călători a scăzut foarte mult, o consecință directă a transportului ilegal:

„Biletele s-au scumpit cu 50 de bani, de la 4,5 lei la 5 lei. Așa cum am postat în mijloacele de transport, oricine poate achiziționa oricâte bilete pre-plătite, cu 5 lei, cu condiția să le termine în decurs de o lună”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Reprezentanții firmei mai spun că traseele și frecvența microbuzelor sunt stabilite prin caietul de sarcini al licitației câștigate în urmă cu câțiva ani și că nu le pot modifica. (editiadesud.ro, 07.02.2018).


 


piese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply