Luptătoarea Andreea-Beatrice Ana din Mangalia s-a transferat la CSA Steaua. “Sunt foarte dezamăgit!”

0
1392

farmec.ro
carturesti.ro%20

CUGET LIBER: Dublă medaliată cu argint la Campionatele Mondiale de cadeţi, luptătoarea Andreea Ana (17 ani) va reprezenta CSA Steaua Bucureşti, începând cu acest an.

Considerată ca fiind una din cele mai de perspectivă luptătoare din ţară, Andreea Ana a încheiat conturile cu fostul club nu tocmai în cele mai cordiale condiţii. Multipla campioană naţională de copii şi cadeţi şi-a depus memoriu la Federaţia Română de Luptă, motivând că este nemulţumită de colaborarea cu CS Mangalia, iar Biroul Federal al FRL a aprobat cererea sa.

Din acel punct, orice club din ţară ar fi putut-o transfera dacă ar fi achitat grila de formare în valoare de 4.000 de euro. Exact aşa a procedat CSA Steaua Bucureşti, a cărei secţie de lupte este condusă chiar de preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu.

Astfel, din cei 4.000 de euro, 1.000 de euro au revenit antrenorului Marian Oancea, cel care a antrenat-o timp de opt ani, 2.000 de euro au revenit Clubului Sportiv Mangalia, iar 1.000 de euro au ajuns la FRL.

Tot la CSA Steaua Bucureşti este legitimată şi cea mai valoroasă luptătoare a momentului din România, Alina Vuc, sportivă care a cucerit unica medalie mondială din istoria luptelor feminine româneşti – argint la categoria 48 de kg, anul trecut, la Paris. De asemenea, în ultimii ani, CSA Steaua Bucureşti şi-a asigurat serviciile unora dintre cei mai valoroşi sportivi din ţară. Recent, au ajuns în capitală şi constănţencele Elizabeta Samara (campioană europeană la tenis de masă) şi Daniela Sofronie (medaliată cu aur şi argint la JO din 2004, la gimnastică artistică).

Antrenorul de la CS Mangalia, Marian Oancea, cel care a descoperit-o şi a lucrat cu Andreea Ana mai bine de opt ani de zile, a declarat că este dezamăgit de toată situaţia creată, însă are mâinile legate. Chiar şi aşa, în cazul în care Andreea Ana va câştiga, în viitor, medalii europene, mondiale sau olimpice, Marian Oancea – fiind primul său antrenor, va avea şi el cotă parte.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Noi nu am fost niciodată de acord cu transferul ei la CSA Steaua. Ştiam că o doresc de foarte mult timp, tatonau terenul, însă nu aveam de ce să o cedăm. Din păcate, stând foarte mult la lotul naţional, la Bucureşti, Andreea s-a lăsat influenţată şi convinsă, de cei de acolo, că este mai bine la Steaua. Din ce am înţeles, i-ar fi promis că o vor angaja.

Noi am făcut toate demersurile ca ea să nu plece, dar n-am avut nicio şansă. Şi-a depus memoriu, Biroul Federal l-a aprobat, iar orice club ce achită grila putea să o transfere. Din acel moment, nici nu am mai discutat cu ea, chiar nu mă aşteptam. Sunt foarte supărat şi nu ştiu ce i-aş mai putea spune”, a declarat antrenorul CS Mangalia, Marian Oancea.

Citiți continuarea în cugetliber.ro, 08.02.2018. Autor: Mihai CHELEŞ.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply