Poemul LUCEAFĂRUL de Mihai Eminescu, transpus într-o animație 3D [VIDEO]

0
1749

Ion Cebotari, un tânăr din Republica Moldova care a emigrat împreună cu familia în Canada, a realizat un film animat 3D pe versurile poemului „ Luceafărul“.

La sfârşitul anului 2015, Ion Cebotari a emigrat împreună cu familia în Canada. Încă de când se afla în Republica Moldova îşi propusese să transpună „Luceafărul“ într-un film animat 3D mai ales că creaţia lui Eminescu l-a captivat.

„Secretul este în poem. «Luceafărul» a fost mereu pentru mine mai mult decât o poezie. Încă din şcoala o învăţasem tot poemul, intrasem în esenţa strofelor şi subtilitatea lor. Ideea de a realiza un film animat o aveam de mai mult timp, încă de când eram în Republica Moldova, dar cu oricine vorbeam despre acest proiect nu prea îl privea cu ochi buni. În luna septembrie mi-am spus că, dacă nu încep să lucrez, atunci nu îl voi face vreodată. Am profitat şi de faptul că aveam cursuri ușoare şi mi-am permis să dedic un anumit timp acestui proiect. Trebuie sa fii puţin nebun ca să ai curajul să te bagi într-un domeniu necunoscut şi să găseşti resursele pentru a face faţă la tot felul de provocări“, a declarat basarabeanul pentru „Adevărul”.

Noi am fost nevoiți să tocim „Luceafărul” de pe hârtie și, oricât de frumos ar fi poemul, nu-i plăcut să-ți fie băgat pe gât la școală. Copiii noștri îl vor învăța mult mai ușor de pe YouTube, mulțumită animației 3D realizată de Ion Cebotari, un tânăr moldovean stabilit în Canada. (Sebastian Vizan, COOL Stuff).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Luceafărul de Mihai Eminescu a fost pentru mine întotdeauna ceva mai mult decât o poezie. Am pătruns în esenţa poeziei şi am lăsat imaginaţia să zboare, m-am dedicat 101 % ca să redau exact toată subtilitatea şi esenţa strofelor. Am trăit de unul singur toate etapele producerii unui film de animaţie de la Development, Pre-production, Production şi Post production. Am acumulat o experienţă enormă şi am pus în practică metode de produceri noi pe alocuri unical”, spune Ion Cebotari, fapt care l-a determinat să animeze acest poem într-o viziune total diferită. (Din interviul realizat de Madalina Corina Diaconu, de la Radio România Cultural, cu Ion Cebotari, realizatorul acestui film).

Citiți și articolul: Am vorbit cu Ion Cebotari, tânărul care a creat de unul singur animația 3D „Luceafărul”


 Mangalia News, Miercuri, 31 ianuarie 2018.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply