Urbanize Hub. Constanța este exclusă din topul celor mai performante administrații locale

0
1004

Oradea are rezultate remarcabile și cea mai bună administraţie publică din România, potrivit topului UrbanizeHub. Constanța nici măcar nu intră în acest top!

   La sfârșitul anului 2016, mai mulţi experţi din întreaga lume, printre care şi românul Graţian Mihăilescu, lansau start-up global on-line Urbanize Hub (UHub), un agregator de idei, opinii, proiecte şi ştiri despre oraşe inteligente şi dezvoltarea urbană sustenabilă. Pe Urbanize Hub, o platformă formată datorită nevoii de soluţii, idei şi proiecte sustenabile de dezvoltare urbană, lideri globali şi oameni cu viziune vorbesc despre evoluţia oraşelor şi despre ce ar trebui făcut pentru ca oraşele să fie cât mai prietenoase şi să ofere o calitate a vieţii cât mai bună pentru locuitorii lor.

   Luni, 22 ianuarie, Urbanize Hub a lansat “Topul celor mai performante oraşe şi administraţii locale din România”. UrbanizeHub este un agregator de idei, opinii, proiecte şi ştiri despre oraşe inteligente şi dezvoltarea urbană sustenabilă, înfiinţat de către mai mulţi experţi din întreaga lume. În România, Urbanize Hub este coordonat de către bănăţeanul Graţian Mihăilescu. La această analiză au lucrat mai mulţi experţi ai organizaţiei, care au evaluat performanţele edililor ţinând cont de mai mulţi indicatori: valoarea absolută a cheltuielilor de capital şi valoarea absolută a absorbţiei de fonduri europene, pe perioada 2007- 2016; cheltuielile de capital pe cap de locuitor şi absorbţia de fonduri europene pe cap de locuitor, pe perioada 2007-2016; modul în care localitatea s-a transformat fizic în ultimii ani.

   “Primele două criterii sunt obiective, iar cel de-al treilea e subiectiv şi ţine de evaluarea experţilor UrbanizeHub care au fost în majoritatea oraşelor din România şi au observat modul în care s-au transformat unele oraşe. Sunt oraşe mari care nu au prins topul şi asta din cauza excedentului bugetar pe care îl au, ceea ce este de neacceptat pentru un oraş în expansiune. Excedentul anual la Trezorerie al administraţilor locale e pe undeva la 10 miliarde RON, adică cam 2.5 miliarde Euro ce nu sunt alocate pentru proiecte de investiţii la nivel local. Asta e o problemă mare, ce denotă atât lipsa de viziune la nivel local, cât şi lipsa de capacitate.

   Topul celor mai performante oraşe şi administraţii locale, în viziunea Urbanize Hub

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Din păcate, municipiul Constanța și administrația locală sunt departe de acest clasament, în care pe primul loc nu este capitala, ci un oraș din vestul țării:

Locul 1: Oradea

Locul 2: Alba Iulia

Locul 3: Iaşi

Locul 4: Craiova

Locul 5: Sectorul 3 Bucureşti

Locul 6: Braşov

Locul 7: Sibiu

Locul 8: Cluj-Napoca, Timişoara

Locul 9: Miercurea Ciuc

Locul 10: Târgovişte.

Topul localităților cu cea mai activă societate civilă

Citiți continuarea în telegrafonline.ropiese-auto-mangalia.ro

Litoral Press RomâniaLeave a Reply