Haos în sistemul sanitar. “Fără reţete compensate, nu putem trăi!”

0
950

Constănţenii sunt de-a dreptul panicaţi. De ieri dimineaţă, cabinetele medicilor de familie nu mai acordă servicii decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Acest lucru se întâmplă din cauza nesemnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Din păcate, aceste decizii au urmări directe asupra bieţilor bolnavi, mai ales că foarte mulţi dintre cei care trec pragul medicilor de familie sunt bătrâni, care abia trăiesc de pe o zi pe alta.

„Fără reţete compensate, nu putem trăi! Sperăm ca aceste probleme ale cadrelor medicale să se rezolve, cât de curând, pentru că situaţia aceasta tensionată nu face altceva decât să ne îmbolnăvească şi mai tare”, ne-a declarat cu lacrimi în ochi, Ioana Pavel, o bătrânică în vârstă de 83 de ani.

Preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), Rodica Tănăsescu, a declarat că până la rezolvarea situaţiei, „halatele albe” au obligaţia de a consulta oamenii gratuit.

„Desigur, vor fi şi medici care vor încasa consultaţiile, pentru că nu fac faţă cheltuielilor. Din păcate, nu putem acorda trimiteri şi reţete compensate, pentru că aceasta este o obligaţie a Casei, nu a noastră. Vom da reţete simple, prin care pacienţii trebuie să-şi cumpere medicamentele”, a precizat medicul.

La Constanţa, lucrurile nu sunt diferite faţă de cele din celelalte judeţe ale ţării, dar recomandarea Asociaţiei Medicilor de Familie „Tomis” Constanţa pentru membrii săi este ca, în măsura în care se poate şi fără a influenţa relaţia cu pacienţii, să acorde cel puţin până pe 7 ianuarie, consultaţii pro bono pacienţilor.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, în cugetliber.ro, 04.01.2018.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply