Furt de piese din aur de la Muzeul de Arheologie din Mangalia, ținut la secret!

0
2660

dezvaluiri.ro: În această vară, din Muzeul de Arheologie din Mangalia au fost furate 6 piese din aur, în greutate de 10 grame. Conform IPJ Constanța, furtul nu s-a desfășurat prin efracție ceea ce-i face pe polițiști să ia în calcul două ipoteze: în primul rând, furtul putea fi realizat de angajații instituției, iar în al doilea rând, un vizitator putea sustrage acele piese în timp ce făcea un tur al muzeului. În astfel de situații, hoții sunt “specialiști” în domeniu și fură la comandă, căci este complicat să cauți cumpărător pentru piese de patrimoniu.

Deși au trecut mai multe luni de la data comiterii furtului, toată această poveste a fost ținută sub tăcere, probabil din dorința de a nu arăta publicului cât de ușor este să furi dintr-un muzeu, ziua în amiaza mare. De cealaltă parte, unul dintre angajații instituției ne-a spus că este sigur că un vizitator care, într-un moment de neatenție al colegei sau colegului care dădea bilete la intrare altor vizitatori, a sustras piesele din aur.

„Suntem puțini angajați. O singură persoană trebuie să taie bilete la intrare și să supravegheze încăperile cu exponate. Este imposibil. Ne-au chemat pe toți la poliție să dăm declarații, ne-au supus detectorului de minciuni”, a mai declarat angajatul muzeului, care a dorit să își păstreze anonimatul.

De la același angajat am aflat că valoarea de inventar (pe hârtie) a bunurilor nu este foarte mare, deoarece inventarul nu a mai fost actualizat de multă vreme din lipsă de fonduri. Însă valoarea istorică a obiectelor este deosebită.

Muzeul nu mai este muzeu, ci secție în cadrul Direcției de cultură și sport a Primăriei Mangalia

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Din luna decembrie a anului 2016, Muzeul de Arheologie din Mangalia a devenit o ramură a Direcției de Cultură și Sport din cadrul Primăriei Mangalia. Decizia a fost luată prin hotărâre de consiliu local, după ce același consiliu a decis în anul 2013 ca muzeul să devină secție a Complexului Cultural Callatis.

 

Continuarea, pe dezvaluiri.ro/investigatiiUn articol de Călin GAVRILAȘ. Joi, 09 Noiembrie 2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply