Neptun: Aproape 500 de persoane prezente la Hramul Bisericii ”Adormirea Maicii Domnului”

0
3074

Aproape 500 de enoriași s-au rugat și au participat la slujba și hramul Bisericii ”Adormirea Maicii Domnului”, Neptun, de Sfânta Maria, miercuri, 15 august. În dimineața hramului a fost oficiată Sfânta Liturghie de către părintele Gelu Cezar Călin, preot paroh al parohiei.

După slujbă, cu sprijinul comunitații din Neptun, a fost organizată o masă în prezenţa a 500 de credincioşi, care au venit în pelerinaj de la mari depărtări. Toate produsele au fost aduse de enoriași și au cuprins colivă, cozonac, fructe și vin, alături de felul principal, fasolea cu cârnați la ceaun, preparată în aer liber de către Chef Liviu Bosnea și Chef Ștefania Bosnea și oferită credincioșilor gratuit.

”Ca parte a comunităților din Neptun, Jupiter și Mamaia, încercăm să contribuim și noi la organizarea evenimentelor majore din zona litoralului. Este al doilea an consecutiv când participăm la organizarea Hramului Bisericii ”Adormirea Maicii Domnului” Neptun și ne bucurăm că am reușit să ne implicăm și colegii în acest eveniment. Credem cu tărie că, de câte ori avem posibilitatea, este bine să încercăm să ne ajutăm semenii defavorizați și să sprijinim păstrarea tradiției străvechi”, a declarat Chef Liviu Bosnea.

Ce este Hramul unei biserici?

Hramul îndeplineşte acelaşi rol în viaţa bisericii ca şi îngerul păzitor în viaţa particulară a credincioşilor. El este paznicul bisericii, este primul care se îngrijeşte de soarta ei și ocroteşte Sfântul locaş, apărându-l de calamităţi: foc, apă, cutremure, războaie, distrugeri, profanare etc.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Despre Parohia ”Adormirea Maicii Domnului” Neptun

Finalizată în 2012, biserica cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului” din Neptun își serbează hramul pe 15 august, de ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului. Biserica servește stațiunile Neptun, Olimp, Cap Aurora și Saturn, iar preot paroh este parintele Gelu Cezar Călin.

Despre Chef Liviu Bosnea

Implicat timp de 10 ani pe piața de grill din România, Chef Liviu Bosnea a facut design și implementare de meniu pentru restaurant și terasă, a organizat evenimente cu muzica live în restaurantele pe care le-a condus, oferind catering pentru companii. În prezent, conduce Grupul Grill World care cuprinde 3 restaurante: La Rotisor Neptun, la Rotisor Mamaia și Taverna Zeus.

În ultimii 10 ani, Liviu Bosnea a sprijinit derularea mai multor evenimente în aer liber, în mai multe orașe din țară, cu ocazia unor sărbători speciale: 1 Decembrie, Ignat, Adormirea Maicii Domnului etc.

În 2016, alături de alți bucătari și chefi culinari inițiază asociația de educație culinară “Frăția Ceaunelor”, cu scopul de a sprijini domeniul grill-ului și de a educa publicul larg în ceea ce privește conceptul de preparate la grill. (Larisa Toader, 16.08.2017).


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply