Imagini DEZOLANTE cu Teatrul de Vară din Mamaia! Perla litoralului a ajuns o RUINĂ

0
1127

farmec.ro
carturesti.ro%20

Situația în care a ajuns să se afle urbea de la malul mării nu este una prea bună! Clădiri în paragină, situate chiar în zone centrale, dar în care nu se poate investi întrucât proprietarii sunt prin America și habar nu au ce-i pe „acasă”. Afaceri cărora li se bagă „bețe în roate” încă din fașă și lipsa unui interes față de tot ce înseamnă un oraș modern. Poate că tot ce s-a distrus în administrația ce a apus va avea o șansă la resuscitare acum. Și asta pentru că orașul moare. Teatrul de vară din staţiunea Mamaia, locul atâtor ediţii ale fetivalului cu acelaşi nume, arată ca după război. Scena este înconjurată de gunoaie şi buruieni, pereţii sunt scorojiţi, iar scaunele, altădată ocupate de spectatori, zac goale şi rupte. Nimic nu mai aduce aminte de locul în care răsunau melodiile zecilor de artişti care au debutat aici.

În timp ce în tot judeţul, în pragul campaniei şi în campania electorală au fost declanşate adevărate curse ale asfaltării drumurilor,… cultura a rămas din nou la coadă! De exemplu, de ani buni, Teatrul de Vară al municipiului Constanţa şi Galeriile de Artă s-au transformat în veritabile ruine care adăpostesc, când şi când, oameni ai străzii!

Cum este posibil ca oamenii străzii să intre în galerie, să-şi aştearnă păturile şi să doarmă în incinta care reprezenta, odată, cultura… invităm autorităţile să afle şi, de ce nu, să reintroducă această clădire în circuitul anterior degradării! Scena s-a transformat în spaţiu pentru depozitarea resturilor, pereţii arată deplorabil, nimic din aspectul actual nu reaminteşte de anii de glorie ai acestui loc care găzduia spectacole de neuitat.

Ceea ce este și mai interesant este faptul că Teatrul de Vară este păzit. Doi agenți stau în incinta Teatrului de Vară și supraveghează atent orice mișcare. Ce or supraveghea numai ei știu, căci nici dacă vrei să mergi să furi ceva, nu mai ai ce. Boschetarii și-au făcut un adevărat culcuși la galeriile de artă ce odinioară adăposteau magazine selecte.

Teatrul de Vară, în atenția Consiliului Județean!

Continuarea, in replicaonline.ro, Luni, 13.03.2017.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cititi si: ‘Tiribam, Tiribum’, doar la Teatrul de Vară din Jupiter. Celelalte, condamnate la ruină!


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply